Puolen tunnin omenapiiras

Valmistaikina pelastaa, kun makean nälkä yllättää. Viiden raaka-aineen omenapiiras sopii niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksikin.

03.09.2017 Elisa Johansson + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

6-8 annosta

30 min

*

1 kg (kotimaisia) omenoita

50 g voita

1 dl fariinisokeria

1 dl pekaanipähkinöitä

1 pkt valmista murotaikinaa (pakaste)

*

Tarjoiluun:

vaniljajäätelöä

1-2 rkl (vaahtera)siirappia

Valmistusohje

1. Pese ja lohko omenat.
2. Sulata voi paistinpannulla, lisää pannuun sokeri ja hieman rouhitut pähkinät sekä omenalohkot.
3. Paista omenoita pannulla viitisen minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät.
4. Omenoiden paistuessa kauli sulanut murotaikina ohuemmaksi levyksi ja leikkaa taikinapyörällä siitä ohuita suikaleita.
5. Kaada omenaseos uuni- tai piirakkavuokaan. Asettele taikinasuikaleet ristikoksi omenoiden päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes piiras on kauniin värinen.
7. Tarjoa lämpimänä jäätelön ja siirapin kera.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla