viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Grillattua aprikoosia, vaniljajäätelöä ja mantelilastuja

20.06.2017 Reima Mäenpää+ Jari Lönnberg + Kuva Sami Repo

Grillissä valmistuu koko ateria. Kokeile jälkiruoaksi lämmintä grillattua aprikoosia ja kylmää vaniljajäätelöä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, munaton

20 min

*

4 isoa aprikoosia

4 rkl hunajaa

noin 1 dl (20 g) timjamia hienonnettuna

2 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

noin 1 1/2 dl (50 g) mantelilastuja

4 palloa vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Huuhtele ja halkaisen aprikoosit, poista kivi.
2. Sekoita hunaja, timjami, oliiviöljy ja suola kulhossa.
3. Valele aprikoosit huolellisesti hunajamarinadilla. Säästä loput.
4. Grillaa mantelilastuja hiilien päällä metallisiivilässä niin kauan, että niissä on kaunis väri.
5. Grillaa aprikooseja grillissä noin minuuttia per puoli, kuitenkin niin että ne pehmenevät.
6. Ota aprikoosit grillistä ja pyöräytä lopussa marinadissa.
7. Tarjoile aprikoosit lautaselta yhdessä jäätelön ja mantelilastujen kanssa.

Viinisuositus

Patricius Tokaj Aszú 4 Puttonyos 2008

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Tokaji
23,89 €
0,5 l
Kallis
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä