viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Ratatouille-piiras

28.07.2017 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen + viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Nyt on piirasten aika! Herkullinen ratatouille-piiras saa seurakseen lasillisen herkullista punaviiniä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

6 annosta

kasvis

45 min+ 45 min paistamiseen ja jäähtymiseen

*

1 dl mantelijauhoja

6 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 tl sokeria

200 g kylmää voita kuutioina

1 dl kylmää vettä

1 muna voiteluun

*

Ratatouille-täyte:

1 keltainen kesäkurpitsa (tai kaksi vihreää)

1 pieni vihreä kesäkurpitsa

2 pientä munakoisoa

3 luumutomaattia

1-2 rkl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

ripaus mustapippuria

1 pieni keltasipuli

1 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

150 g pehmeää vuohenjuustoa

1 valkosipulinkynsi

1/2 tl timjamia

100 g gruyere-juustoa

1 muna

1- 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Valmista taikina. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
2. Lisää joukkoon kylmät voikuutiot ja puristele käsin voi ja jauhot sekaisin.
3. Kaada sekaan sen verran kylmää vettä, että saat taikinasta tasaisen ja muovailtavan.
4. Muotoile taikina litteäksi pyöryläksi ja kääri kelmuun. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
5. Tee täyte. Pese ja viipaloi kesäkurpitsat, munakoisot ja tomaatit ohuiksi.
6. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla sekä oliiviöljyllä ja anna niiden maustua sillä aikaa, kun teet täytettä.
7. Kuori ja suikaloi sipuli, kuullota se pehmeäksi oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
8. Sekoita kulhossa pehmeä vuohentuorejuusto, hienonnettu valkosipuli ja timjami. Raasta gruyere-juusto.
9. Paista kasvisviipaleet parila- tai paistinpannulla (tai grillissä).
10. Kaulitse viileä taikina kahden leivinpaperin välissä pyöreäksi levyksi (halkaisija 35 cm)
11. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja nosta taikina uunipellille. Levitä taikinalle vuohenjuustoseos. Jätä noin 10 cm reunoista täyttämättä. Lisää kuullotettu sipuli vuohenjuuston päälle ja ripottele juustoraaste ympyräksi ulkoreunaan täytteiden päälle (jätä edelleen reuna vapaaksi täytteistä) Lado paistetut kasvisviipaleet siististi piiraan päälle.
12. Taita taikinareunat täytteiden päälle. Voitele reunat munalla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä.
13. Paista piirasta 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia ja lopuksi 150 asteessa 20 minuuttia.
14. Tarjoile piiras lämpimänä raikkaan vihersalaatin kera.

Vinkki: Taikina voidaan tehdä jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Raa’an taikinan voi myös pakastaa.

Vinkki: Kypsennä piiras grillissä pizzakivellä tai valurautapannussa.

Viinisuositus

Wente Sandstone Merlot 2017

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Kalifornia
19,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä