Ainekset
4 pikkuannosta
kasvis
30 min + 2 h maustumiseen
*
250 g kovaa cheddarjuustoa
noin 1 dl vehnäjauhoja
1 muna
noin 1 dl korppujauhoja
1 /2 dl oliiviöljyä
*
Kesäsalaatti:
6-8 mansikkaa
1 ruukku jääsalaattia
1 puntti mangoldin lehtiä
*
Yrttinen olutvinegrette:
1 dl golden ale -olutta
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä
tuoretta timjamia
tuoretta salviaa
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
1. Mittaa olutvinegretten ainekset kannelliseen astiaan, vaikka hillopurkkiin. Sulje kansi. Voit laittaa yrttien lehdet sekaan sellaisenaan tai soseuttaa muiden ainesten kanssa sauvasekoittimella.
2. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa muutama tunti. Ravista sekaisin ennen tarjoilua.
3. Leikkaa jääkaappikylmä juusto noin 1,5–2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
4. Kaada jauhot ja korppujauhot omille lautasille. Riko myös muna omalle lautaselle. Pyöräytä juustoviipaleet ensin jauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
5. Paista juustojen pinta rapeaksi pannulla oliiviöljyssä. Varo, ettei juuston sisältö valu ulos.
6. Valmista salaatti. Poista mansikoista kanta ja viipaloi ne. Pese ja revi salaatit.
7. Sekoita salaatti ja mansikat tarjoiluastiassa, pirskota vinegretteä salaatin sekaan. Annostele kuumat juustotangot salaatin päälle. Tarjoa heti.
Olutsuositus:
Kokeile seuraksi hedelmäisen raikasta golden ale-olutta. Esimerkiksi Kona Big Wave Golden Ale.