Ainekset
4 annosta
gluteeniton, maidoton
35 min + 4 h jäätymiseen ja maustumiseen
*
1 pieni terttu viinirypäleitä
1/4 hunajameloni
1/4 vesimeloni
1 kiivi
2 tuoretta viikunaa
1 limetin mehu
(1-2 rkl hunajaa)
*
Kirsikkaolutsorbetti:
2 dl sokeria
3 dl (1 plo) Kriek-kirsikkaolutta
1 vaniljatanko
3 1/2 dl vadelmia
1 valkuainen vaahdotettuna
Valmistusohje
1. Kuori hedelmät, paloittele kuutioiksi ja laita kulhoon.
2. Valuta limettimehua hedelmien päälle ja sekoita. Maista ja lisää hunajaa tarpeen mukaan, jos hedelmät ovat hyvin kirpeitä.
3. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
4. Valmista sorbetti. Mittaa sokeri, olut ja vaniljatanko kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen ja seos on siirappimaista.
5. Soseuta vadelmat.
6. Nosta vaniljatanko pois kattilasta. Ota kattila liedeltä.
7. Sekoita metallisessa kulhossa kaikki sorbetin ainekset valkuaista lukuun ottamatta.
8. Nosta kulho pakastimeen ja sekoita sorbettia puolentoista tunnin välein voimakkaasti, että rakenne rikkoutuu ja sorbetista tulee hienorakeista.
9. Vaahdota valkuainen ja sekoita valkuaisvaahto sorbettimassan joukkoon toisella sekoituskerralla.
10. Sekoita sorbettia yhteensä noin neljä-kuusi kertaa. Pakasta lopuksi yön yli.
11. Tarjoa hedelmäsalaatti yhdessä kirsikkaolutsorbetin kanssa.
Olutsuositus:
Pikarillinen Kriek-kirsikkaolutta. Kokeile vaikka St.Louis Kriekiä.