Ainekset
10 annosta
gluteeniton, kasvis, munaton
30 min
*
800 g vesimelonia (kuorittu,siemenetön)
1 pieni fenkoli
500 g mansikoita
1 dl korianteria hienonnettuna
1 dl minttua hienonnetuna
200 g fetajuustoa
*
Kastike:
1 keskivahva chili
15 g pala inkivääriä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesaminsiemenöljyä
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa kuorittu vesimeloni suupaloiksi.
2. Halkaise fenkoli, leikkaa kanta pois ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä, leikkaa mahdollisimman ohuiksi lastuiksi.
3. Puhdista mansikat, poista kannat ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna yrtit.
4. Valmista kastike. Huuhtele chili, leikkaa pituussuunnassa puoliksi, poista valkoiset siemenkalvot ja hienonna chili.
5. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita salaatinkastikkeen aineet keskenään kulhossa.
6. Lisää kastike vesimelonipalojen, fenkolisiivujen ja yrttien joukkoon kulhoon. Sekoita hellästi sekaisin.
7. Murustele joukkoon fetajuustoa ja tarjoile.