Ainekset
10 annosta
kasvis, maidoton, munaton
30 min
*
10 viipaletta ruispaahtoleipää
5 rkl maapähkinävoita
2 rkl dijonsinappia
2 avokadoa
5 dl salaatinlehtiä
*
Balsamicosipuli:
1 pieni punasipuli
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
*
cocktailtikkuja
Valmistusohje
1. Valmista balsamicosipuli. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
2. Sekoita kulhossa balsamiviinietikka, öljy ja hunaja sekä ripaus suolaa. Sekoita joukkoon punasipuliviipaleet.
3. Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois. Paahda leivät leivänpaahtimessa rapeiksi.
4. Voitele puolet leivistä maapähkinävoilla ja loput dijonsinapilla.
5. Halkaise avokado, poista kivet ja kaavi hedelmäliha lusikalla leikkuulaudalle. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
6. Huuhtele salaatinlehdet lävikössä kylmällä vedellä ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. 7. Levitä maapähkinävoileipien päälle avokadoviipaleita, balsamicosipulia ja salaatinlehtiä. Nosta täytteen päälle dijonsinappileipäviipaleet.
8. Leikkaa leivät kulmasta kulmaan kolmioiksi. Pistä halutessasi toastit kiinni cocktailtikuilla.
Vinkki: Tee balsamicosipuli jo edellisenä päivänä ja kokoa leivät maustumaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua.