viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Maapähkinävoi-avokadotoastit

06.06.2017 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo

Maapähkinävoi-avokadotoastit ovat klassikkoainesta, yksinkertaisesti herkullisia. Pakkaa mukaan eväsretkelle tai tarjoa puutarhajuhlissa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

10 annosta

kasvis, maidoton, munaton

30 min

*

10 viipaletta ruispaahtoleipää

5 rkl maapähkinävoita

2 rkl dijonsinappia

2 avokadoa

5 dl salaatinlehtiä

*

Balsamicosipuli:

1 pieni punasipuli

2 rkl balsamiviinietikkaa

1 rkl oliiviöljyä

2 tl hunajaa

ripaus suolaa

*

cocktailtikkuja

Valmistusohje

1. Valmista balsamicosipuli. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
2. Sekoita kulhossa balsamiviinietikka, öljy ja hunaja sekä ripaus suolaa. Sekoita joukkoon punasipuliviipaleet.
3. Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois. Paahda leivät leivänpaahtimessa rapeiksi.
4. Voitele puolet leivistä maapähkinävoilla ja loput dijonsinapilla.
5. Halkaise avokado, poista kivet ja kaavi hedelmäliha lusikalla leikkuulaudalle. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
6. Huuhtele salaatinlehdet lävikössä kylmällä vedellä ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. 7. Levitä maapähkinävoileipien päälle avokadoviipaleita, balsamicosipulia ja salaatinlehtiä. Nosta täytteen päälle dijonsinappileipäviipaleet.
8. Leikkaa leivät kulmasta kulmaan kolmioiksi. Pistä halutessasi toastit kiinni cocktailtikuilla.

Vinkki: Tee balsamicosipuli jo edellisenä päivänä ja kokoa leivät maustumaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Viinisuositus piknikille

Tausendhügel Dry Riesling hanapakkaus 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Rheinhessen
36,48 €
3 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Milloin viiniköynnöstä voi kutsua vanhaksi?

25.11.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä