viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Piparjuuresta tujakka varhaisperunasalaatti

06.06.2017 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo

Piparjuuresta tujakka perunasalaatti valmistuu kesän ensimmäisistä varhaisperunoista ja maistuu juhlien noutopöydässä tai piknikillä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

10 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

30 min + 2 h keittämiseen, jäähtymiseen ja maustumiseen

*

1 kg varhaisperunoita

vettä

suolaa

1 punasipuli

2 dl kivettömiä kalamataoliiveja

1 pkt (170 g) pekonia

*

Kastike:

6 rkl oliiviöljyä

3 rkl sitruunanmehua

1 rkl dijonsinappia

1-2 rkl piparjuuritahnaa tai raastettua piparjuurta

1 tl sokeria

1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla.
2. Kiehauta vesi kattilassa, mausta ripauksella suolaa. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä perunoiden koosta riippuen 15-20 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
3. Kaada vesi pois kattilasta. Aseta perunoiden päälle talouspaperiarkki. Anna jäähtyä.
4. Leikkaa perunat puoliksi, isoimmat perunat neljäksi palaksi.
5. Kuori punasipuli, leikkaa puoliksi ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi puolirenkaiksi.
6. Valuta oliivit liemestä.
7. Levitä pekoniviipaleet kylmälle pannulle, kuumenna pannu ja paista pekonit rapeiksi.
8. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään suuressa kulhossa. Maista ja mausta tarvittaessa lisää piparjuurella.
9. Lisää kastikkeen joukkoon perunat, sipulit ja oliivit. Revi tai leikkaa pekonit pienemmiksi paloiksi ja lisää salaattiin.
10. Anna maustua 1 tunti ennen tarjoilua.

Vinkki: Keitä perunat ja valmista salaatti maustumaan jo edellisenä päivänä.

Hanaviinisuositus

Tausendhügel Dry Riesling hanapakkaus 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Rheinhessen
36,48 €
3 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Milloin viiniköynnöstä voi kutsua vanhaksi?

25.11.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä