Ainekset
15 annosta
45 min + 1 h keittämiseen, paistamiseen ja jäähtymiseen
*
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
*
Leivinpaperin voiteluun:
1 tl öljyä
*
Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
*
Pinnalle:
1 dl mantelilastuja
*
Raparperi-seljankukkahilloke:
500 g raparperia
1 dl hillosokeria
1 dl seljankukkamehutiivistettä
1 rkl raastettua inkivääriä
*
Valkosuklaa-rahkavaahto:
100 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
2 dl vaniljamaitorahkaa (esim. Valio)
*
Koristeeksi:
tuoreita marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita)
valmista marenkia
Valmistusohje
1.Valmista raparperi-seljankukkahilloke. Pese raparperit kylmällä vedellä ja leikkaa noin puolensentin viipaleiksi.
2. Mittaa kattilaan raparperipalat, hillosokeri ja seljankukkamehutiiviste. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen 8-10 minuuttia.
3. Sekoita joukkoon inkivääriraaste. Anna jäähtyä.
4. Lusikoi hilloke puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Kakun täytteeksi hilloketta kuluu noin 2/3 määrästä.
5. Valmista kakkupohja. Kuumenna uuni 180-asteeseen. Erottele munista valkuaiset puhtaaseen kuivaan kulhoon. Ota keltuaiset talteen.
6. Paloittele voi kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon keltuaiset.
7. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
8. Aseta leivinpaperi uunipellille. Voitele paperi kevyesti öljyllä. Levitä taikina leivinpaperin päälle.
9. Vatkaa valkuaiset kulhossa. Lisää joukkoon sokeria vähitellen. Vatkaa kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Nostele marenkivaahtoa pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
10. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Jäähdytä pohja.
11. Valmista valkosuklaa-rahkavaahto. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa notkeaksi. Anna jäähtyä.
12. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka ja valkosuklaasula.
13. Leikkaa kakkupohja annospalan kokoisiksi paloiksi.
14. Nostele tarjoiluvadille tai kulhoon kakkupaloja, raparperihilloketta ja valkosuklaarahkavaahtoa.
15. Koristele kakkukulho tuoreilla, puhdistetuilla marjoilla. Murustele päälle halutessasi marenkia.
Vinkki: Valmista hilloke, kakkupohja ja täyte etukäteen. Kokoa ja koristele Britakakku-kulho vähän ennen tarjoilua.