Ainekset
noin 10 rullaa
maidoton, gluteeniton
45 min
*
50 g riisinuudeleita (ohuita vermisselinuudeleita)
vettä
1/2 tl suolaa
1/2 tl seesamiöljyä
1 limetin mehu
1 puntti vihreää parsaa
vettä
suolaa
2 avokadoa
1 keltainen paprika
1/2 punttia kevätsipulia
tuoretta korianteria
30 isoa kuorittua katkaravunpyrstöä (scampi)
1/2 tl suolaa
1 tl chilikastiketta
10 kpl riisipaperia
*
Rulladippi:
1/2 dl ananasmehua
1 rkl kookospalmusokeria (tai taloussokeria)
1/2 dl soijakastiketta (gluteeniton)
2 rkl riisiviinietikkaa
1 limetin mehu
1 rkl chilikastiketta
(tuoretta chiliä)
Valmistusohje
1. Valmista rulladippi. Mittaa dippiainekset kulhoon. Lisää halutessasi tuoretta hienonnettua chiliä. Anna maustua jääkaapissa. Lisää tarvittaessa vähän suolaa tai soijaa.
2. Valmista rullat. Laita riisinuudelit lasikulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä, kunnes ne peittyvät. Anna pehmetä pari minuuttia. Valuta nuudelit ja mausta suolalla, seesamiöljyllä ja limetin mehulla.
3.Pese ja kuori parsat, jos kuori on paksu. Kypsennä parsat al dente, suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa parsat ensin keskeltä puoliksi ja sitten pitkittäin kahteen osaan.
4. Poista avokadoista kuori ja kivet. Leikkaa avokadot pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Mausta suolalla.
5. Leikkaa paprika ja kevätsipuli ohuiksi tikuiksi. Hienonna korianteri. Kokoa pilkotut ainekset lautaselle, josta niitä on helppo ottaa rullien täytteeksi.
6. Kuori ja putsaa katkaravut. Mausta katkaravut suolalla ja chilikastikkeella.
7. Laita isolle lautaselle kädenlämpöistä vettä. Upota riisipaperiarkki veteen noin 30 sekunnin ajaksi, kunnes se pehmenee. Levitä läpikuultava riisipaperi leikkuulaudalle.
8. Levitä riisipaperin keskelle kolme katkaravunpyrstöä ja muutama viipale avokadoa sekä parsaa. Kokoa päälle keoksi muut täytteet: kasvikset, korianteria ja vähän nuudelia.
9. Aloita käärimällä rullaa napakasti ja taita sitten molemmat reunat sisään. Valmista yksi rulla kerrallaan.
10. Tarjoile heti dippikastikkeen kanssa.