viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Gỏi cuốn – Vietnamilainen parsa-rapurulla

16.05.2017 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen + viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Kääräise parsa rullalle ja nauti rieslingin kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

noin 10 rullaa

maidoton, gluteeniton

45 min

*

50 g riisinuudeleita (ohuita vermisselinuudeleita)

vettä

1/2 tl suolaa

1/2 tl seesamiöljyä

1 limetin mehu

1 puntti vihreää parsaa

vettä

suolaa

2 avokadoa

1 keltainen paprika

1/2 punttia kevätsipulia

tuoretta korianteria

30 isoa kuorittua katkaravunpyrstöä (scampi)

1/2 tl suolaa

1 tl chilikastiketta

10 kpl riisipaperia

*

Rulladippi:

1/2 dl ananasmehua

1 rkl kookospalmusokeria (tai taloussokeria)

1/2 dl soijakastiketta (gluteeniton)

2 rkl riisiviinietikkaa

1 limetin mehu

1 rkl chilikastiketta

(tuoretta chiliä)

Valmistusohje

1. Valmista rulladippi. Mittaa dippiainekset kulhoon. Lisää halutessasi tuoretta hienonnettua chiliä. Anna maustua jääkaapissa. Lisää tarvittaessa vähän suolaa tai soijaa.
2. Valmista rullat. Laita riisinuudelit lasikulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä, kunnes ne peittyvät. Anna pehmetä pari minuuttia. Valuta nuudelit ja mausta suolalla, seesamiöljyllä ja limetin mehulla.
3.Pese ja kuori parsat, jos kuori on paksu. Kypsennä parsat al dente, suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa parsat ensin keskeltä puoliksi ja sitten pitkittäin kahteen osaan.
4. Poista avokadoista kuori ja kivet. Leikkaa avokadot pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Mausta suolalla.
5. Leikkaa paprika ja kevätsipuli ohuiksi tikuiksi. Hienonna korianteri. Kokoa pilkotut ainekset lautaselle, josta niitä on helppo ottaa rullien täytteeksi.
6. Kuori ja putsaa katkaravut. Mausta katkaravut suolalla ja chilikastikkeella.
7. Laita isolle lautaselle kädenlämpöistä vettä. Upota riisipaperiarkki veteen noin 30 sekunnin ajaksi, kunnes se pehmenee. Levitä läpikuultava riisipaperi leikkuulaudalle.
8. Levitä riisipaperin keskelle kolme katkaravunpyrstöä ja muutama viipale avokadoa sekä parsaa. Kokoa päälle keoksi muut täytteet: kasvikset, korianteria ja vähän nuudelia.
9. Aloita käärimällä rullaa napakasti ja taita sitten molemmat reunat sisään. Valmista yksi rulla kerrallaan.
10. Tarjoile heti dippikastikkeen kanssa.

Viinisuositus

Hunawihr Riesling Lieu-Dit Muehlforst 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
14,98 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Pääruoka

Parsadaal

time Created with Sketch.
50 min + linssien liotus min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Salaattiwrapit

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka

Lue lisää

Keskiyön auringon parsaa

06.05.2024 Heidi Kleemola + Kuvat Laura Riihelä

TOP 5 parsaviinit – nappaa ostoskoriin nämä!

11.04.2023 Antti Rinta-Huumo + Kuva Shutterstock

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä