Ainekset
4 annosta
gluteeniton
20 min
*
4 munaa
300-400 g lämminsavulohta
sitruunamarinoitua perunasalaattia
tillikurkkuja
piparjuurikermaviiliä
tilliä
*
Sitruunamarinoitu perunasalaatti:
500-600 g pieniä keitettyjä perunoita (uusia perunoita)
1 sitruuna
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
*
Piparjuuri-kermaviili:
1 prk kermaviiliä
2 tl piparjuuritahnaa
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
*
Tillikurkut:
1/2 kurkku kuutioina
2 rkl väkiviinaetikkaa
2 tl sokeria
ripaus suolaa
3 rkl tuoretilliä hienonnettuna
Valmistusohje
1. Keitä munia, noin 4 minuuttia. Jäähdytä.
2. Valmista perunasalaatti. Paloittele perunat lämpiminä kulhoon. Sekoita joukkoon yhden sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan mehu, oliiviöljy ja mausteet. Anna maustua hetki.
3. Valmista kastike. Sekoita kermaviilin joukkoon muut ainekset ja anna maustua hetki.
4. Tee tillikurkut. Laita kurkkukuutiot kannelliseen astiaan. Lisää loput aineet. Sulje kansi ja ravistele maut sekaisin.
5. Kokoa annos tarjoilukulhoihin. Lusikoi kulhoon ensin perunasalaatti ja paloittele viereen lohi. Lisää puolitetut kananmunat ja tillikurkut. Viimeistele kastikkeella ja tuoreella tillillä.
Viinisuositus
Craggy Range Te Muna Road Vineyard Sauvignon Blanc 2013
Alkon tuotenro 1: