viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Ranskalainen aamiaiskulho

03.05.2017 Teresa Välimäki + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Ranskalainen aamiaiskulho ja lasi samppanjaa tai mustikkafresitaa tekee viikonloppuaamusta juhlan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

munaton

20 min + 15 min jäähtymiseen ja marinointiin

*

6 dl paksua turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia

2 dl hilloa (itsetehtyä)

2 dl granolaa

250 g marinoituja marjoja

4 pientä voisarvea

*

Granola:

1/2 dl kaurahiutaleita

1/2 dl kvinoaa

1/2 dl kookoslastuja

1/2 dl kurpitsansiemeniä

1 rkl rypsiöljyä

2 tl hunajaa

ripaus kanelia

ripaus suolaa

*

Marinoidut marjat:

250 g tuoreita puhdistettuja marjoja

2 tl ruusuvettä

1 limetti

1 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Aloita valmistamalla granola, voit valmistaa sen jo paria päivää ennenkin. Sekoita kulhossa kuivat ainekset.

2. Paahda niitä kuumalla kuivalla paistinpannulla koko ajan sekoitellen niin että ne saavat väriä mutta eivät pala.

3. Sekoita nopeasti joukkoon öljy, hunaja, kaneli ja suola. Kaada granola kulhoon ja anna jäähtyä.

4. Marinoi seuraavaksi marjat. Laita marjat kulhoon, paloittele tarvittaessa isoimmat.

5. Sekoita pienessä kulhossa ruusuvesi, yhden limetin raastettu kuori ja puolikkaan limetin mehu sekä hunaja. Kaada marinadi marjoille. Kääntele marjoja varovasti niin, että maut tarttuvat kaikkialle. Anna maustua hetki.

6. Kokoa kulhot. Sekoita jogurtin joukkoon puolet hillosta ja jaa jogurtti annoskulhoihin. Lusikoi pinnalle loppu hillo, granola ja marjat. Viimeistele voisarvilla.

Viinisuositus

Louis Roederer Collection 244 Champagne Brut

Alkon tuotenro 1:

Samppanja Champagne
73,99 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Viinivaihtoehto makean ystävälle

Fresita Blueberry-Rasberry, Chile, Alko 692117, 10,18 €

”Makean viinin marjainen maku tukee samankaltaisuudellaan herkullisesti marjojen ja hillon vivahteita. Viinin pirskahtelevuus viimeistelee yhdistelmän ryhdittämällä kokonaisuutta. Ylättävän herkullista!”

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Vadelma-raparperi-jogurtti-juustokakku

time Created with Sketch.
hyytyminen 6 h valmistusaika 30 min
Leivonnainen
Alkuruoka

Mansikka-melonisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Lue lisää

Bonjour! Nämä ranskalaistyyliset ravintolat ja kahvilat houkuttelevat

20.09.2022 Anna-Kaisa Karppinen ja Heidi Kleemola + kuvat ravintolat

Kesän viileimmät viinicocktailit – hyödynnä hanaviiniä!

17.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä