Ainekset
Noin 15 kappaletta
*
1/2 dl öljyä
1 1/4 dl vaniljajogurttia
1 muna
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 rkl öljyä
*
Kuorrutus:
25 g voita
1/2 dl sokeria + 1 tl kanelia
1 dl mansikka-tomusokeria + 1-2 tl vettä
1 dl kaakao-tomusokeria + 1-2 tl vettä
strösseleitä
*
donitsipelti
Valmistusohje
1. Sekoita öljy, jogurtti, muna ja sokeri kulhossa.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.
3. Öljyä donitsipelti kevyesti. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellin koloihin.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Älä kypsennä donitseja liikaa, pinta jää vaaleaksi mutta kuorrute peittää sen.
5. Sulata kuorrutteen voi. Voitele donitsit voisulalla. Jos kuorrutat donitsit kaneli-sokerissa, pyöritä donitsit kanelilla maustetussa sokerissa, jäähdytä.
6. Valmista tomusokerista ja vedestä jäykkä kuorrute. Valuta kuorrutetta jäähtyneille donitseille ja koristele strösseleillä.
Vinkki: Leivo donitsit edellisenä päivänä. Säilytä muoviin käärittynä, voitele ja kuorruta vähän ennen tarjoilua.