Vappuherkku: Uunidonitsit

Helpot uunidonitsit ovat tämän vapun juttu. Unohda uppopaisto, nämä donitsit onnistuvat lapsiltakin. Kokeile ja ihastu.

23.04.2018 Resepti: Elisa Johansson Kuva: Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Noin 15 kappaletta

*

1/2 dl öljyä

1 1/4 dl vaniljajogurttia

1 muna

1 dl sokeria

1/2 tl suolaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

1 rkl öljyä

*

Kuorrutus:

25 g voita

1/2 dl sokeria + 1 tl kanelia

1 dl mansikka-tomusokeria + 1-2 tl vettä

1 dl kaakao-tomusokeria + 1-2 tl vettä

strösseleitä

*

donitsipelti

Valmistusohje

1. Sekoita öljy, jogurtti, muna ja sokeri kulhossa.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.
3. Öljyä donitsipelti kevyesti. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellin koloihin.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Älä kypsennä donitseja liikaa, pinta jää vaaleaksi mutta kuorrute peittää sen.
5. Sulata kuorrutteen voi. Voitele donitsit voisulalla. Jos kuorrutat donitsit kaneli-sokerissa, pyöritä donitsit kanelilla maustetussa sokerissa, jäähdytä.
6. Valmista tomusokerista ja vedestä jäykkä kuorrute. Valuta kuorrutetta jäähtyneille donitseille ja koristele strösseleillä.

Vinkki: Leivo donitsit edellisenä päivänä. Säilytä muoviin käärittynä, voitele ja kuorruta vähän ennen tarjoilua.

Vappuviinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla