viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Friteerattu antipasto–tomaatti-ricottapizza

21.02.2017 Luca Platania

Antipasto-pizza on loistava ja maukas alkupala italialaiselle aterialle.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

valmistusaika 15-20 min + tomaatit 45 min + pizzapohjan kohotus 24 h

*

Pizzapohja:

7 g kuivahiivaa (tai 200 g juuritaikinaa)

1 kg vehnäjauhoja

1 1/3 rkl (20 g) suolaa

7 dl vettä

20 ml neitsytoliiviöljyä

*

Paahdetut tomaatit:

1 rasia kirsikkatomaatteja

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

2 valkosipulinkynttä

*

200 g ricotta-juustoa

tuoretta minttua

suolaa

pippuria

*

Lisäksi:

rypsiöljyä friteeraamiseen

drumvehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Sekoita hiiva jauhoihin.
2. Sekoita suola veteen.
3. Sekoita vesi-suolaseos jauho-hiivaseokseen.
4. Vaivaa kunnes taikina on sileää. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa.
5. Laita taikina kulhoon ja peittele se tiiviisti kelmulla tiiviisti ja laita se 24 tunniksi jääkaappiin.
6. Ota taikina seuraavana päivänä jääkaapista. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia palloja pitsaa varten.
7. Laita taikinapallot kulhoon ja peittele kelmulla tiiviisti. Jätä kulho huoneenlämpöön kunnes taikina on “rentoutunut”. Tähän menee muutama tunti.
8. Valmista täytettä varten paahdetut tomaatit. Pese ja kuivaa kirsikkatomaatit. Laita tomaatit uunivuokaan. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
9. Painele kuorimattomia valkosipulinkynsiä hieman pöytää vasten, jotta maut irtoaisivat paremmin. Lisää kynnet tomaattien joukkoon.
10. Paahda tomaatteja noin 150-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Kääntele välillä varovasti lusikalla. Varo, etteivät tomaatit mene rikki.
11. Kun tomaatit ovat pehmenneet, ota ne uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
12. Kypsennä pizzapohjat öljyssä. Kuumenna friteerausöljy isossa kasarissa.
13. Muotoile taikinapallot pyöreiksi pieniksi levyiksi durumvehnäjauhoa apuna käyttäen. Jätä pikkupizzojen reunat hieman paksummiksi kuin keskiosa.
14. Nostele pikkupizzat yksi kerrallaan varovasti kuumaan öljyyn. Huom! Öljyn pitää olla vähintään 180-asteista.
15. Anna pizzojen paistua noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Jos niihin muodostuu suuria kuplia, voit rikkoa ne haarukalla.
16. Asettele pizzapohjat talouspaperille, jotta ylimääräinen öljy valuisi pois. Jäähdytä hieman.
17. Laita pizzat tarjoiluastiaan. Nosta täytteet pohjan päälle: tuoretta ricottaa, paahdettuja tomaatteja, tuoretta minttua, suolaa ja pippuria.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Tomaatti-pestopiirakat

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Quiche lorraine metsäsienistä

time Created with Sketch.
55 + pohjan esipaistamine min
Leivonnainen

Lue lisää

Viiniä ja pizzaa! 5 parasta pizza-viiniyhdistelmää

08.10.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä