Key lime pie

Raikas key lime pie on amerikkalainen klassikkoleivonnainen.

servings 1 piirakka annosta

20.02.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 piirakka

*

Pohja:

180 g digestive-keksejä

75 g voita

*

Täyte:

1 tlk (397 g) sokeroitua kondensoitua maitoa

200 g tuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

3 limettiä, kuori raastettuna

1 1/2 dl tuorepuristettua limettimehua (noin 5-8 limetistä)

3/4 dl perunajauhoja

4 munan keltuaista

*

Päälle:

200 g tuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

limetin kuorta raastettuna

syötäviä kukkia

Valmistusohje

1. Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurskan kanssa.
2. Painele seos leivinpaperilla vuoratun neliskanttisen vuoan (20 x 20 cm) pohjalle tai pyöreään (halkaisija 24 cm) irtopohjavuokaan.
3. Yhdistä kondensoitu maito ja tuorejuusto.
4. Pese limetit huolellisesti ja raasta kuori. Purista mehu. Sekoita limettimehun joukkoon perunajauhot.
5. Lisää tuorejuustoseokseen raastettu kuori ja mehu-perunajauhoseos. Lisää lopuksi keltuaiset. Sekoita tasaiseksi.
6. Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.
7. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Nosta piirakka leivinpaperin avulla vuoasta. Leikkaa key lime pie halutessasi annospaloiksi.
8. Mittaa kulhoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Vatkaa notkeaksi vaahdoksi.
9. Annostele lusikan tai pursotinpussin avulla kakun päälle. Koristele key lime pie limetin kuoriraasteella ja syötävillä kukilla.

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla