Ainekset
6-8 kpl
*
3 dl tuoremansikkasosetta (300-400 mansikkaa)
1 rkl hunajaa
1 limetti
3 dl turkkilaista jugurttia
2 rkl hunajaa
1/2-3/4 dl minttua hienonnettuna
Valmistusohje
1. Soseuta mansikat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
2. Makeuta sose hunajalla ja mausta limetin kuoriraasteella ja mehulla.
4. Mausta jugurtti hunajalla ja mintulla. Sekoita.
5. Annostele osa mansikkasoseesta mehujäämuotteihin. Nosta pakastimeen jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
5. Lisää päälle jugurttiseosta ja anna jähmettyä jälleen pakastimessa ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.
6. Kun muotit ovat täynnä täytteitä, anna jähmettyä vielä puoli tuntia pakastimessa, ennen kun painat tikut puikkoihin.
7. Puikot ovat valmiita muutaman tunnin kuluttua ja säilyvät pakastimessa useamman viikon.
Vinkki:
Käytä mehupuikkojen tikkuina vaikkapa pillejä, vanhoja lusikoita tai puutikkuja.
Viinisuositus
Banfi Rosa Regale Brachetto d'Acqui 2017
Alkon tuotenro 1: