Ainekset
4 pizzaa
kasvis
*
Pohja:
1 ps kuivahiivaa
2 1/2 dl vettä
1 tl suolaa
noin 4 1/2 dl (300 g) vehnäjauhoja
1 dl mämmimaltaita
1 rkl öljyä
*
Täyte:
4 keskikokoista perunaa
4 pientä kokonaista omenaa
4 dl juustoraastetta
sormisuolaa
mustapippuria
*
Rosmariiniöljy:
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl rosmariinia
Valmistusohje
1. Sekoita kuivahiiva 42-asteiseen veteen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Laita vesi-hiiva seos pyörimään yleiskoneeseen ja lisää jauhoja koneen pyöriessä vähitellen. Tai alusta pizzataikina käsin ja lisää jauhot pienissä erissä. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikinaa koneella vähintään 10 minuuttia, käsin vieläkin kauemmin.
4. Anna pizzataikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
5. Poista omenoista siemenkota omenaporalla, älä kuori. Viipaloi perunat ja omenat hyvin ohuiksi viipaleiksi. Käytä apuna vaikka juustohöylää.
6. Hienonna rosmariini ja sekoita se oliiviöljyyn.
7. Leivo pizzataikinasta neljä pyöreää kiekkoa. Sivele rosmariiniöljyllä ja ripottele juustoraastetta pinnalle. Älä käytä kaikkea juustoraastetta.
8. Lado omenat ja perunat vuorotellen nätisti lomittain taikinan päälle.
9. Sivele vielä rosmariiniöljyllä, ripottele loput juustoraasteesta pinnalle ja mausta pizza sormisuolalla ja mustapippurilla.
10. Paista pizzoja uunissa kiertoilmalla 180 asteessa (tai tasalämmöllä 200 astetta) noin 15-20 minuuttia.