Bearnaisekastike

Bernaisekastike on todella herkullinen klassikko kastike, joka sopii täydellisesti esimerkiksi entrecotepihville.

14.02.2017 Antti Vahtera + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 pientä salottisipulia

1 rkl rakuunaa

1 rkl kirveliä

1 rkl lehtipersiljaa tai persiljaa

2 dl valkoviiniä

3 rkl valkoviinietikkaa

4 keltuaista

200 g voita sulatettuna

tabascoa

valkopippuria

suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit, säästä yrttien varret.
2. Kaada kattilaan valkoviini ja etikka, lisää sipulit, rakuuna ja yrttien rangat.
3. Keitä lientä miedolla lämmöllä, kunnes puolet liemestä on kiehunut pois.
4. Siivilöi liemi ja siirrä paksupohjaiseen laakeaan kattilaan.
5. Lisää liemeen keltuaiset koko ajan vispilällä sekoittaen. Pidä liesi miedolla lämmöllä ja siirrä kattilaa välillä sivuun liedeltä, jos keltuaiset uhkaavat kypsyä liian nopeasti ja meinaavat paakkuuntua. Sekoita koko ajan, kunnes seos vähän saostuu.
6. Lisää voisulaa keltuaisvaahtoon ohuena nauhana, voimakkaasti sekoittaen.
7. Lisää sekaan kirvelin ja persiljan lehdet. Mausta pippurilla, tipalla tabascoa ja suolalla.

 

 

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla