Ainekset
2 pientä salottisipulia
1 rkl rakuunaa
1 rkl kirveliä
1 rkl lehtipersiljaa tai persiljaa
2 dl valkoviiniä
3 rkl valkoviinietikkaa
4 keltuaista
200 g voita sulatettuna
tabascoa
valkopippuria
suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit, säästä yrttien varret.
2. Kaada kattilaan valkoviini ja etikka, lisää sipulit, rakuuna ja yrttien rangat.
3. Keitä lientä miedolla lämmöllä, kunnes puolet liemestä on kiehunut pois.
4. Siivilöi liemi ja siirrä paksupohjaiseen laakeaan kattilaan.
5. Lisää liemeen keltuaiset koko ajan vispilällä sekoittaen. Pidä liesi miedolla lämmöllä ja siirrä kattilaa välillä sivuun liedeltä, jos keltuaiset uhkaavat kypsyä liian nopeasti ja meinaavat paakkuuntua. Sekoita koko ajan, kunnes seos vähän saostuu.
6. Lisää voisulaa keltuaisvaahtoon ohuena nauhana, voimakkaasti sekoittaen.
7. Lisää sekaan kirvelin ja persiljan lehdet. Mausta pippurilla, tipalla tabascoa ja suolalla.