viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Bearnaisekastike

14.02.2017 Antti Vahtera + Kuva Sami Repo

Bernaisekastike on todella herkullinen klassikko kastike, joka sopii täydellisesti esimerkiksi entrecotepihville.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 pientä salottisipulia

1 rkl rakuunaa

1 rkl kirveliä

1 rkl lehtipersiljaa tai persiljaa

2 dl valkoviiniä

3 rkl valkoviinietikkaa

4 keltuaista

200 g voita sulatettuna

tabascoa

valkopippuria

suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit, säästä yrttien varret.
2. Kaada kattilaan valkoviini ja etikka, lisää sipulit, rakuuna ja yrttien rangat.
3. Keitä lientä miedolla lämmöllä, kunnes puolet liemestä on kiehunut pois.
4. Siivilöi liemi ja siirrä paksupohjaiseen laakeaan kattilaan.
5. Lisää liemeen keltuaiset koko ajan vispilällä sekoittaen. Pidä liesi miedolla lämmöllä ja siirrä kattilaa välillä sivuun liedeltä, jos keltuaiset uhkaavat kypsyä liian nopeasti ja meinaavat paakkuuntua. Sekoita koko ajan, kunnes seos vähän saostuu.
6. Lisää voisulaa keltuaisvaahtoon ohuena nauhana, voimakkaasti sekoittaen.
7. Lisää sekaan kirvelin ja persiljan lehdet. Mausta pippurilla, tipalla tabascoa ja suolalla.

 

 

 

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä
Pääruoka

Paistettu entrecôte ja tattikastike

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Grillatut ahvenet ja muna-kapriskastike

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka

Lue lisää

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä