viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Lihatartar brysseliläisittäin

14.02.2017 Resepti: Antti Vahtera Kuva: Sami Repo

Tartarissa laadukas liha on kaiken a ja o. Valitse sisäfilee ja huolehdi, että liha pysyy viileänä valmistuksen ajan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton

*

300 g naudan sisäfileetä tai sisäpaistia

2 salottisipulia

1 suolakurkku

2 rkl kaprista hienonnettuna

4 rkl majoneesia

1 rkl Dijon-sinappia

1 rkl HP-kastiketta

6-8 tippaa tabascoa

suolaa

mustapippuria

*

Tarjoiluun:

rukola-salaattia

maalaisleipää paahdettuna

Valmistusohje

1. Poista kylmästä lihasta kalvot ja ylimääräiset rasvat. Jauha puhdistettu liha pariin kertaan lihamyllyssä (tai hienonna erittäin pieneksi veitsellä). Voit myös pyytää lihakauppiasta tekemään tämän vaiheen.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa suolakurkku pieneksi kuutioksi. Pilko myös kaprikset pienemmiksi.
3. Sekoita kaikki ainekset teräskulhossa massaksi. Mausta ja tarkista maku.
4. Tee tartar-massasta lusikalla haluamasi kokoisia pihvejä tai palleroita. Tarjoile tartar rukolan, kapristen ja paahdettujen maalaisleipäviipaleiden kanssa.

Lisäkesuositus:
Paahdettu leipä tai rapeat ranskalaiset

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehti valitsi vuoden parhaat hanaviinit – nämä tonkat ilahduttivat!

15.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Mikko Uosukainen

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä