viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Lakka-valkosuklaatoffee

14.02.2017 Resepti: Suvi Rüster Kuva: Sami Repo

time Created with Sketch.
2 h

Toffee, jossa maistuu lakka ja valkosuklaa kruunaa illallisen raikkaalla makeudellaan. Tätä herkkua riittää pienempikin pala.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

25 kpl

gluteeniton

40 min + 1,5 h jäähtymiseen ja jähmettymiseen

*

1 tlk (n. 400 g) kondensoitua, makeutettua maitoa

3 rkl lakkalikööriä

*

Kuorrutus:

noin 200 g valkosuklaata

*

Lisäksi:

2 dl paahdettuja kookoslastuja

öljyä

Valmistusohje

1. Mittaa kondensoitu maito ja lakkalikööri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 10 minuuttia. Sekoita seosta nuolijalla kattilan pohjaa myöden, sillä seos palaa helposti.
2. Kun seos on paksuuntunut toffeemaiseksi, kaada se kulhoon. Anna jäähtyä puolisen tuntia kylmässä.
3. Paloittele valkosuklaa ja sulata miedolla lämmöllä pannulla tai mikrossa. Rouhi kookoslastuja pienemmiksi paloiksi.
4. Ota jähmettyneestä toffeemassasta ruokalusikallisen kokoisia nokareita ja pyöritä ne palloiksi ruokaöljyllä öljytyin käsin.
5. Kasta toffee sulaan suklaaseen. Nosta leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle kookoslastuja. Nosta kylmään tunniksi, kunnes suklaa on jähmettynyt toffeen päälle.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Manteli-pekaanipähkinäleivos

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka
Jälkiruoka

Lakka- ja leipäjuustotäytteiset joulutortut

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Kasvisruoka

Lue lisää

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Yhdistä joulukarkit ja viini

18.12.2017 Ilkka Sirén + Kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä