Palsternakkashotti ja chorizoa

Herkullinen palsternakkakeitto, jonka viimeistelevät rapeat chorizoviipaleet ja loraus paahdettua seesaminsiemenöljyä.

1 h
servings 6 annosta

14.02.2017 Suvi Rüster Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

6 annosta

25 min + 25 min paistamiseen

*

500 g palsternakkoja

1 iso (200 g) jauhoinen peruna

1 valkosipulinkynsi

2 rkl öljyä

1 rkl tummaa siirappia tai hunajaa

1 tl garam masalaa

1 tl suolaa

noin 6 dl vettä (kuumaa)

2 dl kuohukermaa

(suolaa)

*

Lisäksi:

100 g chorizoa

1-2 rkl paahdettua seesamin- tai kurpitsansiemenöljyä

6 seesaminsiemengrissiniä (leipätikkuja)

basilikan lehtiä

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi palsternakat ja peruna. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi.
2. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon öljy, siirappi, garam masala ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes palsternakat tuntuvat pehmeiltä.
3. Kaada kasvikset tehosekoittimen kulhoon. Kaada päälle kuuma vesi ja kuohukerma. Soseuta sileäksi keitoksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Pidä palsternakkakeitto lämpimänä.
4. Leikkaa chorizomakkara ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna chorizoja paistinpannussa, kunnes niistä irtoaa rasvaa ja makkarat ovat saaneet hieman väriä.
5. Kaada palsternakkakeitto annoskulhoihin tai mukeihin. Lisää päälle makkaraviipaleita. Valuta päälle seesaminsiemenöljyä. Nosta leipätikut keiton joukkoon. Koristele basilikan lehdillä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla