Suklaaganache

Makuhermoja hyväilevä suklaaganache on helppo herkku vaikkapa cocktailkutsuille.

13.02.2017 Resepti: Kira Weckman Kuva: Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Noin 10 kpl

gluteeniton, munaton

20 min + 12 h jähmettymiseen ja tekeytymiseen

*

170 g tummaa suklaata (70 % kaakaopitoisuus)

1 1/4 dl (125 g) vispikermaa (35 % rasvaa)

25 g glukoosisiirappia

40 g voita

*

Koristeluun:

sokeroitua inkivääriä (säilyke)

marenkia

merisuolahiutaleita

*

Lisäksi

10 keksikuppia (tartaletti) tai snapsilasia

Valmistusohje

1. Mittaa suklaa kulhoon.
2. Mittaa kerma ja glukoosisiirappi pieneen kattilaan. Kiehauta, mutta älä keitä.
3. Kaada kuuma kerma suklaan päälle. Sekoita nuolijalla tasaiseksi, vältä liiallista vatkaamista, jotta seokseen ei pääse ilmakuplia.
4. Kun suklaa on kädenlämpöistä (alle 40 astetta). Lisää joukkoon kuutioitu viileä voi.
5. Sekoita tasaiseksi ja jaa seos keksikuppeihin tai snapsilaseihin.
6. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
7. Anna suklaan lämmetä vajaa tunti huoneenlämmössä ennen nauttimista.
8. Koristele ennen tarjoilua esimerkiksi inkiväärisuikaleilla, marengilla tai suolahiutaleilla.

 

Vinkki:
Suklaiset suupalat voi valmistaa jo muutamaa päivää ennen tarjoilua. Säilytä kylmässä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla