Ainekset
10-12 kpl
15 min + 60 min sulamiseen, paistamiseen ja jäähtymiseen
*
1 pkt (500 g) voi- tai torttutaikinalevyjä
1 muna
1-2 rkl unikonsiemeniä
*
Täyte:
1 dl vispikermaa
50g graavi tai kylmäsavulohta
1 rkl sitruunanmehua
1 pkt (200 g) lohituorejuustoa
1/2 dl tilliä hienonnettuna
mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa sulaneet taikinalevyt neliöiksi ja taittele, kuten tekisit perinteisiä tähtitorttuja. Paina taikinasuikaleet tortun keskustaan napakasti kiinni, jotta ne eivät aukea uunissa.
2. Voitele tähtitortut munalla, ripottele pintaan unikonsiemeniä.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
4. Valmista täyte. Vatkaa kerma. Yhdistä tuorejuustoon. Leikkaa lohi hyvin pieneksi kuutioksi. Sekoita kaikki ainekset.
5. Siirrä lohitäyte pursotuspussiin ja pursota jäähtyneen tortun keskelle nokare lohitäytettä. Voit myös nostaa kahdella teelusikalla täytettä tortun keskelle.
6. Suolainen joulutorttu on parasta heti tarjoiltuna. Jos kuitenkin valmistat ne paljon etukäteen, säilytä viileässä tarjoiluun asti.
Georg Müller Rheingau Riesling Trocken 2022
Alkon tuotenro 1: