Metsästäjänleipä

Metsästäjänleipä on takavuosien tuhti suomalaisklassikko. Sopii tarjottavaksi lähes kellon ympäri, brunssilta yömyöhään.

13.02.2017 Resepti: Antti Vahtera + Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

munaton

30 min

*

400-500 g naudan ulkofileetä

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1/2 dl vehnäjauhoja

2 rkl voita

*

Sienikastike:

1 iso sipuli

300 g tuoreita herkkusieniä

2 rkl voita

4 dl kuohukermaa

2 rkl vehnäjauhoja

ripaus mustapippuria

1/2 tl suolaa

*

Lisäksi:

4 isoa viipaletta paahtoleipää

persiljaa

Valmistusohje

1.Poista fileestä kalvot ja ylimääräiset rasvat. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Nuiji pihvit kevyesti.
2. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele pihvit vehnäjauhossa ja paista voissa kypsiksi.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi tai leikkaa sienet lohkoiksi.
4. Kuullota sipulit ja sienet voin kanssa kattilassa tai paistinpannulla.
5. Ripottele pintaan jauhoja ja sekoita. Lisää sekaan kerma ja anna kiehua hetken. Mausta.
6. Paahda leivät ja persiljaa pannulla. Nosta lautasille leipien päälle pihvit ja päälle runsaasti sienikastiketta. Koristele persiljalla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla