Paahtopaistivoileipä

Paahtopaistivoileivän arkiversio syntyy kaupan valmiista paahtopaistista ja leipomon maalaisleivästä. Hifistelijä kypsentää lihan ja leipoo leivän itse.

13.02.2017 Resepti: Antti Vahtera Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

munaton

20 min + 1,5 h paistamiseen

*

Noin 800 g paahtopaistia

mustapippuria

suolaa

voita

*

Kastike:

4 rkl HP-kastiketta

3 rkl sinappia

2 rkl öljyä

1 rkl ketsuppia

ripaus curryjauhetta

*

Lisäksi:

4 viipaletta maalaisleipää

pala piparjuurta

kapriksia

sulakurkkuviipalaeita

punasipulirenkaita

mustapippuria

sormisuolaa

Valmistusohje

1. Ota paisti ajoissa jääkaapista huoneenlämpöön. Mausta paisti pippurilla ja suolalla.
2. Ruskista paistiin kaunis ruskea väri vähässä voissa paistinpannulla.
3. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä sisälämpömittarin antura paksuimpaan kohtaan. Paista 140-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 50 astetta.
4. Nosta liha pois uunista ja kääri hetkeksi folioon levähtämään.
5. Leikkaa paistista ohuen ohuita viipaleita.
6. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
7. Paahda leivät.
8. Kokoa leiville salaattia, paahtopaistiviipaleita, raasta päälle piparjuurta, ripottele kapriksia, suolakurkkuviipaleita, punasipulirenkaita ja kastiketta. Rouhi pinnalle vielä mustapippuria ja ripaus sormisuolaa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla