Punaviinirisotto

Kokeilepa vaihteeksi risottoa punaviinistä. Lopputulos on paitsi kauniin värinen myös herkullisen makuinen.

02.02.2017 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen + viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, munaton

30 min

*

1 keskikokoinen salottisipuli

1 l kana- tai kasvislientä

1/2 dl oliiviöljyä

4 1/2 dl Arborio-riisiä

1 1/2 dl punaviiniä

4 rkl voita

2 dl parmesaaniraastetta

*

Lisäksi:

100 g vuohentuorejuustoa

parmesaaniraastetta

tuoretta timjamia

mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuumenna kanaliemi kattilassa kiehuvaksi.

3. Kuullota sipulit oliiviöljyssä paistokasarissa miedolla lämmöllä. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia.

4. Lisää punaviini. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.

5. Lisää kuumaa kanalientä risottoon kauhallinen kerrallaan ja jatka kypsentämistä välillä sekoitellen. Lisää lientä aina kauhallinen, kun neste on imeytynyt riisiin lähes kokonaan.

6. Kypsennä risottoa, kunnes riisi on napakan pehmeää (18-22 minuuttia).

7. Sekoita juustoraaste risoton joukkoon vasta kun riisi on kypsää.

8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

9. Koristele annokset vuohentuorejuustolla, parmesaaniraasteella, timjamilla ja mustapippurilla. Tarjoile.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla