Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Samppanja on Essi Avellanin työkalu. Tulevana viikonloppuna Master of Wine maistattaa huippusamppanjoita Grand Champagne -tapahtumassa Helsingissä. Mikä samppanjassa viehättää?
Samppanjat tunnetaan etenkin juhlajuomina ja aperitiiveina, mutta ne ovat myös mitä mainioimpia aterioiden seuralaisia. Lue, millaiset ruoat istuvat parhaiten kunkin samppanjatyylin seuraan.
Caliterran viinitila Chilessä tuottaa viiniä kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen. Ympäröivää luontoa ei ole muokattu, vaan tila on sopeutunut ympäristöönsä. Esimerkiksi alpakat saavat käyskennellä vapaasti tarhoilla – ja ne pitävät samalla huolen, ettei ruoho kasva liiaksi.
Kurkista Caliterran viinitarhoille ja katso myös viinintekijöiden terveiset Chilen viinimailta.
Luirumainen Chile on viinimaana hyvin monipuolinen: niin viileässä viihtyville valkoisille kuin lämmöstä nauttiville punaisille rypäleille löytyy sopiva kasvuympäristö.
Antti Rinta-Huumo valitsi yhdeksän erilaista maistiaista maan viinivalikoimasta. Kokeile, millainen chileläinen on sinun suosikkisi!
Viinien nettikauppa on jo monelle tuttua. Silti aihe herättää kysymyksiä. Näillä ohjeilla tilaat viinit kotiin turvallisesti ja laillisesti.
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on moittinut suomalaista alkoholikeskustelua ”idioottikeskusteluksi”. Idioottimaista se onkin. Vika ei kuitenkaan ole kansalaisissa, vaan lainsäätäjissä ja virkamieskunnassa.
Mika Vanne perää keskusteluun edes jotain tolkkua. Tarkoitushakuisten mittarien ja yksityiskohtien tihrustamisen sijaan suomalaista juomakulttuuria ja siihen liittyviä elinkeinoja tulisi tarkastella kokonaisuutena.
Oluella on pitkät perinteet pääsiäispöydän ruokajuomana.
JaskanKaljat-blogin pitäjä Jaakko Matikainen valitsi kolme pääsiäisen aikaan sopivaa olutta – poimi vinkit talteen!
Haastattelimme viininystävänäkin tunnettua Jörn Donneria vuonna 2015. Hän nautti päivittäin viiniä, mutta ainoastaan alle 20 euron pullosta.
Viini-lehden kolumnisti Mika Vanne jatkaa edellisen kirjoituksensa nostamaa keskustelua ja vastaa Ehyt ry:n kommentteihin. Mitä jos todella on niin, että haitat on valtion ja järjestöjen toimesta luotu ihan itse?
Mausteet ovat viinin kavereita – tiettyyn pisteeseen saakka. Viinihörhö Antti Rinta-Huumo laati kattauksen mausteisen ruoan seuraan sopivista viineistä. Poimi vinkit talteen!
Viini-lehden Viinikoulun rehtorinakin tunnettu Mika Vanne kirjoitti tuoreimpaan Viini-lehteen saksalaisten viinien laatuluokituksista. Se antaa syyn palata vielä hetkeksi viime elokuussa Frankfurtissa järjestettyyn VDP Grosses Gewächs Vorpremiere -tapahtumaan. Vanne listasi myös muutamia tutustumisen arvoisia viinejä.
Kurkkaa tapahtuman kulisseihin ja nappaa poiminnat talteen!
Monopolivaltiossa viini ja alkoholijuomat ovat kansalaisten harjoittamia syntejä, joiden käyttöä paheksutaan. Muusta ei juuri puhuta. Asiallinen keskustelu puuttuu kokonaan.
Maailmalla nautitaan nyt suodatinkahvia. Sen suosio on kasvanut samalla, kun kahvien laatu on jatkuvasti parantunut. Pelkkä hyvä kahvi ei kuitenkaan vielä takaa, että juoma on maistuvaa.
Paulig Instituutin koulutuspäällikkö Harri Hytönen kertoo niksit, joilla suodatinkahvista saa maukasta.