viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Drinkit

Kevään kuumat cocktailit

09.02.2016 Teksti Katri Saukkonen + Kuvat Sami Piskonen

Alkoholittomat drinkit ovat nyt suosittuja. Mitä muuta cocktailbaarissa nautitaan tänä keväänä? Helsinkiläisen Bar Lilla e:n baarimestarin Sanna Tuomolan mukaan ruoka-aineiden ja mausteiden käyttö cocktaileissa on tämän vuoden juttu. Myös frozen-tyyliset cocktailit tekevät paluuta. Maailmalla tarjotaan esimerkiksi frozen gin & tonicia. Mikä suomalaisille maistuu nyt? ”Gin & tonicin suosion kasvu jatkuu. Giniä käytetään myös cocktaileissa, kuten maukkaissa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Alkoholittomat drinkit ovat nyt suosittuja. Mitä muuta cocktailbaarissa nautitaan tänä keväänä?

Helsinkiläisen Bar Lilla e:n baarimestarin Sanna Tuomolan mukaan ruoka-aineiden ja mausteiden käyttö cocktaileissa on tämän vuoden juttu. Myös frozen-tyyliset cocktailit tekevät paluuta. Maailmalla tarjotaan esimerkiksi frozen gin & tonicia.

viini_0116_cocktail_sanna_tuomola_sami_piskonen_309x404Mikä suomalaisille maistuu nyt?

”Gin & tonicin suosion kasvu jatkuu. Giniä käytetään myös cocktaileissa, kuten maukkaissa ja raikkaissa sour-tyylisissä juomissa.”

Mistä toivoisit meidän innostuvan?

”Tequilasta ja ​mezcalista.​ Ne ovat maailmalla suosittuja.”

Miten cocktailkulttuuri on muuttunut viime vuosina?

”Ihmiset ovat aiempaa tiedostavampia ja haluavat esimerkiksi kuulla, mistä raaka-aineet tulevat ja ovatko ne baarissa itse tehtyjä. Myöskin alkoholin laadulla ja merkillä on väliä, samoin cocktailien ulkonäöllä. Somen voima on todella suuri, näyttävät tarjoiluastiat ja tyylikäs esillepano miellyttävät asiakkaita.”

Millainen on hyvä alkoholiton drinkki?

”Esimerkiksi garam masala & omena -alkoholiton cocktail on ollut meillä todella suosittu. Alkoholittomiin cocktaileihin kannattaa valita selkeät, erottuvat maut, jotka sopivat toisilleen. Hieman samaan tapaan kuin jälkiruoissa.”

Miten viini sopii cocktaileihin?

”Hyvin. Viini sopii etenkin kesäisten cocktailien kuten spritzer- ja cobbler-tyylisten juomien pohjaksi. Kuohuviinipohjaiset cocktailit maistuvat aina, varsinkin naisille. Talvisissa cocktaileissa suositaan väkeviä viinejä. Olemme yhdistäneet esimerkiksi portviiniä ja ras el hanout -seoksella maustettua rommia. Omia suosikkejani ovat portviini ja vermutti.”

Mitä tarvitaan, jotta cocktaileja voi tehtailla myös kotona?

”Shaker ja siivilä, jos tekee ravistettavia cocktaileja, sekä jäitä. Lasivaraston on hyvä olla riittävä, jos cocktaileja tarjoaa isolle porukalle. Sokeria ja happoja kannattaa sekoittaa aluksi vähän ja lisätä hiljalleen. Aina voi lisätä, poistaminen ei sen sijaan onnistu. Käytä mittaa – cocktailissa tasapaino on tärkeintä!”

Minne kannattaa matkustaa, jos haluaa nauttia maailman parhaista cocktaileista?

”Lontooseen. Siellä on todella ammattitaitoisia tekijöitä ja hyvä meininki. Monikulttuurinen kaupunki on saanut vaikutteita eri puolilta maailmaa. Hyvänä kakkosena tulee New York.”

Lue lisää

Negroni sbagliato – trendikäs klassikko

14.02.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Kohti kevyempää – matala-alkoholinen Kåska Tonic

20.04.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Pikkujoulujen ja vuodenvaihteen parhaat cocktailit

08.12.2022 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä