viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Karita Tykän maukas joulu

15.12.2015 Teksti Katri Saukkonen + Kuva Sami Piskonen

Karita Tykän joulupöydässä ei tarjota kinkkua, mutta makuja löytyy monenlaisia. Lue, millaisia herkkuja Tykkä nauttii juhlissa – ja mitä perheen joulupöydässä juodaan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Juontaja, bloggari, yrittäjä, luennoitsija, ruokakirjailija. Karita Tykällä on monta roolia. Myös hänen joulupöytänsä on värikäs.

Millainen ruoka on kaunista?

Esimerkiksi violetti kyssäkaali. Tykkään kyssäkaalista muutenkin. Yleensäkin puhtaat, prosessoimattomat raaka-aineet, väri ja muoto tekevät ruoasta kaunista. Ravintorikkaat ruoat myös kaunistavat sisältä päin.

Mitä ruokaa et suostu syömään?

Valmisruokia. Ne eivät ole minusta edes ruokaa, vaan laboratoriossa tehtyjä keksintöjä. Ihmiset ovat onneksi alkaneet tehdä entistä enemmän ruokaa itse. Mutta osa meistä haluaa edelleen päästä helpolla ja saada kaiken vaivattomasti ja nopeasti.

Jos menet ravintolaan, millaisia paikkoja suosit?

Pieniä ravintoloita, niissä on yleensä hyvä fiilis. Kävin äskettäin Turussa Osteria Ovo -nimisessä paikassa. Siellä oli pientilojen viinejä ja hyvää italialaista ruokaa. Turussa on muutenkin hyvä ravintolaskene.

Mitä katat pöytään juhlissa?

Minulla ei ole erikseen juhlaruokia, mutta tykkään tarjota juhlissa eri herkkuja pieninä annoksina. Esimerkiksi kesärullia, lohipastramia, mereneläviä ja portobello-sienipihvejä, juustoja, yrttisiä uunijuureksia sekä paljon vihreää, erilaisia jälkiruokia unohtamatta. Rakastan myös erilaisia tahnoja. Leipiä en itse käytä, vaan nautin tahnoja kasvisten kera.

Mitä teillä tarjotaan joulupöydässä?

Kinkkua meillä ei ole. Kalat ovat pääroolissa. Uunijuureksia yrttien, siirapin ja voin kera. Paljon juustoja, kasviksia ja vihreää, etenkin salaatteja. Rakastan myös sieniruokia, joten niitäkin on tarjolla. Jälkiruoaksi teen muun muassa raakakakkuja.

Miten herkuttelet jouluna?

Raakasuklaalla, raakakakuilla, laadukkailla juustoilla ja hyvillä viineillä. Aion kokeilla vielä ennen joulua jouluista raakasuklaata. Siihen voisi hakea makuja glögin makumaailmasta.

Onko joulu viinien kannalta punainen vai valkoinen?

Jouluateria alkaa samppanjalla. Sillä jatketaan usein myös kalojen kanssa. Punkut jatkavat siitä eteenpäin. Tosin itse tykkään nauttia kalojenkin kanssa punaista. Olen enemmän punaisten ja roseen puolella muutenkin.

Lue lisää

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Alkon talviuutuudet

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Talvinen Old Fashioned

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä