Schwartzwaldin suklaamousse

Resepti
Schwartzwaldin suklaamousse

Schwartzwald- eli black forest -kakku on talvikauden klassikko, jossa maistuvat suklaa ja kirsikat. Perinteinen herkku taipuu mutkattomaan olomuotoon triflessä.

Ainekset

4 annosta
20 min + jähmettymiseen 20 min
*
100 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
2 dl kuohukermaa
*
Lisäksi:
4 dl suklaa-, mauste- tai hedelmäkakkupaloja
1/2 dl portviiniä
6 dl tuoreita kirsikoita tai 1 prk (350/175 g) hapankirsikoita
50 g tummaa tai maitosuklaata rouhittuna

Valmistusohje

1. Rouhi suklaat ja sulata ne. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää ensin 1/3 vaahdosta suklaasulaan. Kääntele varovasti. Lisää loppu vaahto käännellen mukaan.
3. Paloittele kakkupalat. Kostuta ne kevyesti portviinillä. Paloittele kirsikat ja poista kivet, jos niitä on.
4. Lusikoi tarjoiluastioihin kerroksittain suklaamoussea, kakkupaloja ja kirsikoita. Nosta jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Viimeistele rouhitulla suklaalla.

Vinkki: Voit halutessasi lisätä myös kevyesti tomusokerilla maustettua kermavaahtoa kirsikoiden kaveriksi.

Viinisuositus

Domini Veneti Recioto della Valpolicella 2015

Poistunut valikoimasta
Valkoviini / DOCG Recioto della Valpolicella Classico / Veneto, Italia
Cantina Valpolicella Negrar
Corvina, Corvinone, Rondinella
23,50 € (0,5 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin luumuinen, hillomaisen hapankirsikkainen ja makean mausteinen, vienosti kahvinenkin aromimaailma reilun hapokkuuden tukemana ryhdittää jälkiruoan suuntäyttävää, mutta tiivisaromista makua. Molemmista löytyvä kirsikkaisuus viimeistelee herkullisen yhdistelmän.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä