viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Ihmiset

Kysyimme guruilta: unohtumattomin viinimuisto

06.05.2024 Teksti Wenla Wallin Kuvat haastateltavat

Mikä on unohtumattomin viinimuistosi? Viini- ja ravintola-alan ammattilaiset kertovat.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Luis Mariño, Vinolito Wine & Tapas -baarin omistaja

“Olen syntynyt Espanjassa, jossa viini on valtava osa elämää. Se kuuluu ruokapöytään ja sitä käytetään myös kokatessa tuomaan makua ruokiin. Unohtumattomin viinimuistoni tuo mieleeni isoisäni, joka oli kotoisin Galiciasta. Vietimme kesät hänen maatilallaan, jossa hän kasvatti muun muassa sitruunoita ja omenia – sekä tietenkin viinirypäleitä. Lähdin usein hänen mukaansa ostoksille kaupungille, ja monesti paluumatkallamme pysähdyimme paikalliseen Comei Bebei -tavernaan. Siellä haistoin jo sisään astuessani viinin huumaavan tuoksun. Tavernassa myytiin paikallisia viinejä, joita juotiin pienestä keraamisesta kulhosta, cuncasta. Isoisäni valitsi aina valkoviinin, ja kerran halusin uteliaisuudesta maistaa sitä. Ajat olivat erilaiset, ja sinä päivänä minäkin sain maistaa Ribeiron aromikasta valkoviiniä cuncasta juotuna. Sen maku ja tuoksu ovat muisto, jota en ole kyennyt unohtamaan.”

 

Ina Niiniketo, keittiömestari, Canvas Canteen -ravintolan ravintoloitsija

“Asuin lapsena Aachenissa, Saksassa. Usein viikonloppuisin ja koulujen lomilla matkasimme autolla viinitiloille Saksassa ja Ranskassa. Erityisen paljon vierailimme Moselin alueella, ja Ranskan puolella kävimme useissa paikoissa. Lapsena tämä tuntui jopa tylsältä, mutta nyt aikuisiällä toivoisin voivani kokea nuo reissut uudelleen. Lapsille oli usein viinitiloilla tarjolla traubensaftia eli rypälemehua, jota minäkin sain maistella. Nämä rypälemehut ovat minulle muisto lapsuudestani, ja tarjoilemme tästä syystä niitä myös ravintolassamme alkoholittomien viinien sijaan.”

 

Simon McCabe, viinintekijä, Noita Winery

“En koskaan unohda ensimmäistä itse tekemääni viiniä. Riesling 2018 on myös ensimmäinen Noita Wineryn viini. Ystävystyin itävaltalaisen Julius Hafnerin kanssa vuonna 2018, jolloin etsin viininviljelijää, jolta voisin tilata rypäleitä. Jo seuraavana keväänä alan ihmiset pääsivät maistamaan viiniä, jonka rypäleet olivat peräisin hänen tilaltaan. Ihmiset pitivät kokeilua kiinnostavana ja kehuivat viiniä sen raikkaudesta. Monet esittivät kuitenkin saman kysymyksen: onko viini sataprosenttinen riesling? Osa oli vakuuttuneita siitä, että viinissä on ainakin vähän Muscatia. Juliuksen viinitilalla kasvaa myös Muscat Ottonel -rypäleitä, mutta hän oli aivan varma, että olimme saaneet mitä tilasimme. Ero vuosien 2018 ja 2019 viinien välillä oli kuitenkin huomattava. Kumpikin viini oli joka tapauksessa hyvää, ja nykyisin valikoimaamme kuuluu rieslingin lisäksi viini nimeltä Baba Yaga, jossa on Rieslingiä (80 %)  ja Muscat Ottonelia (20 %). Tämä viini vie minut suoraan takaisin vuoteen 2018.”

Lue lisää

3x ravintola alkoholittomalle nautiskelijalle

05.07.2024 Teksti Wenla Wallin Kuvat Helmi Padatsu ja ravintolat

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Kysyimme guruilta: talven yllättävä viini-ruokayhdistelmä

29.02.2024 Heidi Kleemola + Kuvat haastateltavat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä