Reseptit

Välimerellinen bourride-madekeitto

05.02.2021 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Made on loistava soppakala ja sopii myös eteläranskalaiseen kalakeittoon. Timjamilla ja sahramilla maustettu bourride tarjotaan aiolin ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Ainekset

1 nyljetty made tai 2 madefileetä

1 tl hienoa merisuolaa

1 fenkoli

2 salottisipulia

3 valkosipulinkynttä

2 sellerinvartta

2–3 tomaattia

1 sitruuna, kuori raastettuna

3 rkl oliiviöljyä

1/2 ruukkua timjamia

1 laakerinlehti

3 dl valkoviiniä

4 perunaa

1 l vahvaa kalalientä

pari hyppysellistä sahramia

suolaa

pippuria

*

Lisäksi:

1 dl ranskankermaa

1 dl majoneesia

2 rkl sitruunamehua

3 valkosipulinkynttä

rapeakuorista leipää

Valmistusohje

1. Leikkaa made tai madefileet paloiksi. Mausta palat suolalla.
2. Hienonna fenkoli, sipulit, valkosipulinkynnet ja sellerinvarret. Paloittele tomaatit. Raasta sitruunasta kuori.
3. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä kasarissa tai kattilassa 3–5 minuuttia. Lisää timjamin oksat, laakerinlehti ja valkoviini. Hauduta hiljalleen 15 minuuttia. Painele liemi siivilän läpi talteen.
4. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä perunat kypsiksi kalaliemessä. Mausta kalaliemi sahramilla. Lisää sekaan keittämäsi kasvisliemi sekä madepalat. Hauduta keittoa hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta madekeitto suolalla ja pippurilla.
5. Sekoita ranskankerma majoneesiin. Mausta sitruunamehulla ja kuorituilla, murskatuilla valkosipulinkynsillä.

 

Viinisuositus

Pinkkiä:

Casal Garcia Rose

Alkon tuotenro: 946107

Roseeviini Portugali
9,48 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
two-points Created with Sketch. 2 LÖYTÖ
Löytö
Lue lisää

Valkoista:

Krasno Belo 2018

Alkon tuotenro: 582007

Valkoviini Slovenia
13,81 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Crème ninon, ranskalainen hernesosekeitto

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Keitto
Pääruoka

Seljanka (venäläinen kalakeitto) ja sahrami-smetana

time Created with Sketch.
1 h 10 min
Gluteeniton Keitto
Pääruoka

Vastaavia artikkeleita

Ei mikään roskakala – särjen syöminen on ekoteko!

11.05.2021 Teksti ja kuvat Ville Palonen, resepti Elisa Johansson + ruokakuva Laura Riihelä

3 x vappuvalkkari – viinivinkit vapun viettoon

22.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Nyt syödään soppaa! 5 x keittoviini erilaisille keitoille

22.02.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock