Reseptit

Välimerellinen bourride-madekeitto

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Made on loistava soppakala ja sopii myös eteläranskalaiseen kalakeittoon. Timjamilla ja sahramilla maustettu bourride tarjotaan aiolin ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Ainekset

1 nyljetty made tai 2 madefileetä

1 tl hienoa merisuolaa

1 fenkoli

2 salottisipulia

3 valkosipulinkynttä

2 sellerinvartta

2–3 tomaattia

1 sitruuna, kuori raastettuna

3 rkl oliiviöljyä

1/2 ruukkua timjamia

1 laakerinlehti

3 dl valkoviiniä

4 perunaa

1 l vahvaa kalalientä

pari hyppysellistä sahramia

suolaa

pippuria

*

Lisäksi:

1 dl ranskankermaa

1 dl majoneesia

2 rkl sitruunamehua

3 valkosipulinkynttä

rapeakuorista leipää

Valmistusohje

1. Leikkaa made tai madefileet paloiksi. Mausta palat suolalla.
2. Hienonna fenkoli, sipulit, valkosipulinkynnet ja sellerinvarret. Paloittele tomaatit. Raasta sitruunasta kuori.
3. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä kasarissa tai kattilassa 3–5 minuuttia. Lisää timjamin oksat, laakerinlehti ja valkoviini. Hauduta hiljalleen 15 minuuttia. Painele liemi siivilän läpi talteen.
4. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä perunat kypsiksi kalaliemessä. Mausta kalaliemi sahramilla. Lisää sekaan keittämäsi kasvisliemi sekä madepalat. Hauduta keittoa hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta madekeitto suolalla ja pippurilla.
5. Sekoita ranskankerma majoneesiin. Mausta sitruunamehulla ja kuorituilla, murskatuilla valkosipulinkynsillä.

 

Viinisuositus

Pinkkiä:

Casal Garcia Rose

Alkon tuotenro: 946107

Roseeviini Portugali
8,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
two-points Created with Sketch. 2 LÖYTÖ
Löytö
Lue lisää

Valkoista:

Krasno Belo 2018

Alkon tuotenro: 582007

Valkoviini Slovenia
12,77 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Muikkupannu, paistetut muikut ja uudet perunat

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Selleritaco

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Kylmä parsakeitto ja rapea gruyere

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Samuli Pasanen: Ramen-junan kyydissä

18.05.2020 Samuli Pasanen + kuva Sami Piskonen

TOP 5: Keittoviinit

30.01.2017 Antti Rinta-Huumo Kuva: Sami Repo

Kansallisruokamme on ruisleipä, mutta ei hätää, siitä saa maukkaan burgerin

19.01.2017 Mikko Numminen + resepti: Arto Rastas Kuva: Sami Repo Tyyli: Nikola Tomevski