viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Taatelibrownies ja piparminttuvaahto

19.12.2018 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Piparmintulla maustettu tuorejuustokermavaahto antaa sisältä mehevän kosteille taatelibrowniseille ihanan raikkaan säväyksen.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

15–20 annosta

25 min + 1,5 h paistamiseen ja jäähtymiseen

*

1 (250 g) pala taatelia

3 dl vettä

200 g voita

150 g tummaa suklaata

2 dl fariinisokeria

1 dl pekaanipähkinöitä

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

1/4 tl suolaa

2 munaa

*

Pinnalle:

tummaa kaakaojauhetta

*

Piparminttukerma:

2 dl kuohukermaa

100 g tuorejuustoa

2 rkl sokeria

muutama tippa piparminttuesanssia

Valmistusohje

1. Nosta taatelipala kattilaan. Mittaa päälle vesi. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä poristen noin 5 minuuttia. Painele taatelipalaa lastalla, kunnes taateli on pehmennyt. Nosta kattila liedeltä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
2. Paloittele lämpimän taatelin joukkoon voi ja tumma suklaa paloina. Sekoita, kunnes voi ja suklaa on sulanut.
3. Lisää joukkoon fariinisokeri. Anna jäähtyä.
4. Rouhi pekaanipähkinät. Sekoita jauhot, pähkinät, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään.
5. Riko munat taateliseoksen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää jauho-pähkinäseos ja sekoita nopeasti.
6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 cm x 30 cm). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes kakun pinta hieman repeilee. Sisältä kakku saa jäädä vielä taikinaiseksi. Anna kakun jäähtyä rauhassa.
7. Leikkaa kakkulevy pieniksi annospaloiksi. Nosta tarjoilulautaselle. Siivilöi päälle kaakaojauhetta.
8. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja muutama tippa piparminttuesanssia. Vatkaa tasaiseksi. Tarjoile taatelibrowniesien kanssa.

Vinkki: Leivo brownies jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin kakun rakenne tiivistyy ja maut tasaantuvat.

Viinisuositus

Banfi Rosa Regale Brachetto d'Acqui 2017

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Italia
17,99 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Miltä kuulostavat viinibaarien soittolistat?

09.04.2024 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä