viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Suklaakakku

26.06.2012 Antti Vahtera

Pohja Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaakao- ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun täytekakkuvuokaan ja paista kypsäksi 180 C uunissa. Täyte Mittaa kulhoon kerma, hunaja ja kaakaojauhe. Sekoita sähkövatkaimella varovasti kiinteäksi kreemiksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen, sivele aprikoosihilloa välipohjiin ja täytä välit tällä kaakaokreemillä. Tasoita reunat. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Pohja

4 kananmunaa

1 dl sokeria

0,5 dl kaakaojauhetta

1,5 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

Täyte

3 dl kuohukermaa

1 dl hunajaa

1,5 dl kaakaojauhetta

1 dl aprikoosihilloa

Kuorrutus

150 g tummaa suklaata

1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Pohja

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaakao- ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun täytekakkuvuokaan ja paista kypsäksi 180 C uunissa.

Täyte

Mittaa kulhoon kerma, hunaja ja kaakaojauhe. Sekoita sähkövatkaimella varovasti kiinteäksi kreemiksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen, sivele aprikoosihilloa välipohjiin ja täytä välit tällä kaakaokreemillä. Tasoita reunat.

Kuorrutus

Kiehauta kerma, lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kun seos jäähtyy, kaada se kakun päälle ja levitä lastalla reunoihin. Anna jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Älä koskaan lisää suklaakuorrutukseen vettä, sillä se kovettaa suklaan rasvan. Silloin kuori menee helposti rikki, kun leikkaat kakkua.

Jos kuorrutusta jää, vatkaa se monitoimikoneessa kuohkeaksi tryffelimassaksi. Massasta voit pursottaa vaikka ruusukkeita kahvipöydän herkkupaloiksi.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Viinimestari Krista Mänttäri: ”Kun etsin viinejä, saan hullutella täysillä”

10.04.2025 Paula Kultanen Ribas + Kuvat Johanna Erjonsalo

Alko tuo myyntiin harvinaisia arvoviinejä

09.04.2025 Satu Salmitie + kuva Shutterstock

Ruinartin Frédéric Panaïotis: ”Haluan tehdä samppanjoita, jotka saavat ihmiset hymyilemään”

07.04.2025 Sanna Kissakangas + kuva Ruinart

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä