Savustettu pekoni-oliivitäytteinen porsaanfileerulla grillissä

Tämä porsaanfileerulla saa täytteekseen pekonia ja oliivia. Grillaa ja savusta fileerulla ja tarjoile grillattujen kasvisten kera.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

600 g porsaan ulkofileetä

150 g pekonisiivuja

50 g vihreitä oliiveja

1 dl silputtua persiljaa

2 rkl Dijon- sinappia mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa filee veitsellä auki ohueksi levyksi viilto kerrallaan, niin että se pysyy yhtenäisenä palana.
2. Sivele levylle sinappia, mausta pippurilla ja kevyesti suolalla.
3. Lado levylle pekoniviipaleet vieri viereen, päälle viipaloidut oliivit ja persiljasilppu.
4. Kääri levy tiiviisti rullaksi (kuten kääretorttu) ja sido puuvillalangalla tiukaksi paketiksi.
5. Mausta fileen pinta vielä pippurilla, suolalla ja ruskista pinta grillissä kullanruskeaksi.
6. Nosta filee savustuspussiin ja sido pussin suu tiukasti kiinni.
7. Kuumenna kaasugrilli erittäin kuumaksi. Mikäli käytät hiiligrilliä, odota että erittäin kuuma hiillos alkaa muodostua. Lisää savustuspussi ritilälle mahdollisimman lähelle kuumuutta ja anna savustua noin 30 minuuttia.
8. Laske kaasugrillissä lämpötilaa. Hiiligrilliä käyttäessäsi voit nostaa ritilää yhden pykälän ylöspäin. Jatka savustusta vielä 15 minuuttia.
9. Nosta savustuspussi ritilältä. Anna lihan mehustua pussissa ennen avaamista vielä noin 10 minuuttia. Avaa pussi saksilla sivureunoja pitkin. Varo kuumaa höyryä.
10. Poista rullasta narut ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile vaikka grillattujen paprikoiden ja sipuleiden kanssa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla