Vahteran resepti

Savustettu pekoni-oliivitäytteinen porsaanfileerulla grillissä

26.06.2012 Antti Vahtera

Tämä porsaanfileerulla saa täytteekseen pekonia ja oliivia. Grillaa ja savusta fileerulla ja tarjoile grillattujen kasvisten kera.

Ainekset

600 g porsaan ulkofileetä

150 g pekonisiivuja

50 g vihreitä oliiveja

1 dl silputtua persiljaa

2 rkl Dijon- sinappia mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa filee veitsellä auki ohueksi levyksi viilto kerrallaan, niin että se pysyy yhtenäisenä palana.
2. Sivele levylle sinappia, mausta pippurilla ja kevyesti suolalla.
3. Lado levylle pekoniviipaleet vieri viereen, päälle viipaloidut oliivit ja persiljasilppu.
4. Kääri levy tiiviisti rullaksi (kuten kääretorttu) ja sido puuvillalangalla tiukaksi paketiksi.
5. Mausta fileen pinta vielä pippurilla, suolalla ja ruskista pinta grillissä kullanruskeaksi.
6. Nosta filee savustuspussiin ja sido pussin suu tiukasti kiinni.
7. Kuumenna kaasugrilli erittäin kuumaksi. Mikäli käytät hiiligrilliä, odota että erittäin kuuma hiillos alkaa muodostua. Lisää savustuspussi ritilälle mahdollisimman lähelle kuumuutta ja anna savustua noin 30 minuuttia.
8. Laske kaasugrillissä lämpötilaa. Hiiligrilliä käyttäessäsi voit nostaa ritilää yhden pykälän ylöspäin. Jatka savustusta vielä 15 minuuttia.
9. Nosta savustuspussi ritilältä. Anna lihan mehustua pussissa ennen avaamista vielä noin 10 minuuttia. Avaa pussi saksilla sivureunoja pitkin. Varo kuumaa höyryä.
10. Poista rullasta narut ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile vaikka grillattujen paprikoiden ja sipuleiden kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Kreikkalaiset karitsavartaat, paahdettu munakoiso ja jogurtti-tahinikastike

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Halloum on grillistä tuttu – parita sille nämä viinit!

21.06.2021 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Laita grilli tulille! 7 x paras grilliviini

16.06.2021 Viinilehden toimitus

Keskikesän varrasbileet! Kanavartaat ja kesän siistein hanapakkaus täynnä italialaista asennetta

Kaupallinen yhteistyö

07.06.2021 Viinilehden toimitus