viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Risotto ai funghi

26.06.2012 Antti Vahtera

Paista metsäsienet öljyssä ”kuiviksi” ja siirrä sivuun. Liota tatit ja puserra kuiviksi siivilän läpi. Paista tatit ja muserrettu valkosipuli kevyesti pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunan mehu. Sulata voita ja lisää loraus rypsiöljyä. Kuullota punasipuli. Lisää riisi ja sekoita kunnes se on kuullottunut. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Lisää tatit ja sipulit. Kiehuta miedolla […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

50 g kuivattuja herkkutatteja (funghi porcini) tai muita tatteja

n.1/2 kg tuoreita metsäsieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita

rypsiöljyä

2 valkosipulin kynttä

merisuolaa

mustapippuria

1 sitruunan mehu

3/4 l kanalientä

50 g voita

1 punasipuli hienoksi silputtuna

250 g risottoriisiä (Arborio, Carnaroli, Vialone)

1 purkki sitruunarahkaa

4 cl kuivaa valkoista vermuttia

100 g tuoretta raastettua parmesaania

Valmistusohje

Paista metsäsienet öljyssä ”kuiviksi” ja siirrä sivuun.

Liota tatit ja puserra kuiviksi siivilän läpi. Paista tatit ja muserrettu valkosipuli kevyesti pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunan mehu.

Sulata voita ja lisää loraus rypsiöljyä. Kuullota punasipuli. Lisää riisi ja sekoita kunnes se on kuullottunut. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Lisää tatit ja sipulit. Kiehuta miedolla lämmöllä ja lisää kanalientä, kunnes riisi on al dente-kypsää. Lisää lopuksi metsäsienet, kuiva vermutti, sitruunarahka ja runsaasti parmesania.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä