Ainekset
50 g kuivattuja herkkutatteja (funghi porcini) tai muita tatteja
n.1/2 kg tuoreita metsäsieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita
rypsiöljyä
2 valkosipulin kynttä
merisuolaa
mustapippuria
1 sitruunan mehu
3/4 l kanalientä
50 g voita
1 punasipuli hienoksi silputtuna
250 g risottoriisiä (Arborio, Carnaroli, Vialone)
1 purkki sitruunarahkaa
4 cl kuivaa valkoista vermuttia
100 g tuoretta raastettua parmesaania
Valmistusohje
Paista metsäsienet öljyssä ”kuiviksi” ja siirrä sivuun.
Liota tatit ja puserra kuiviksi siivilän läpi. Paista tatit ja muserrettu valkosipuli kevyesti pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunan mehu.
Sulata voita ja lisää loraus rypsiöljyä. Kuullota punasipuli. Lisää riisi ja sekoita kunnes se on kuullottunut. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Lisää tatit ja sipulit. Kiehuta miedolla lämmöllä ja lisää kanalientä, kunnes riisi on al dente-kypsää. Lisää lopuksi metsäsienet, kuiva vermutti, sitruunarahka ja runsaasti parmesania.