viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Parsaa ja limellä maustettua Hollandaise-kastiketta sekä katkarapuja

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori parsat ja poista 2-3 cm kantaosasta. Älä kuori nuppuja! Keitä suolalla maustetussa vedessä ( 1 l vettä, 1 rkl suolaa, 1 pala sokeria = keittovesi) 2-3 minuuttia, niin että parsa on kypsää, mutta jää vielä pureskeltavaksi. Valuta parsat hyvin liinan päällä ja nosta lautaselle. Lisää päälle kuohkea Hollandaise-kastike. Tarjoile katkarapujen ja rucola -salaatin kanssa. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4-6 parsaa henkeä kohden (vihreää tai vaaleaa)

Hollandaisekastike

3 munankeltuaista

3 rkl vettä tai kuivaa valkoviiniä

2 limen mehu

150 g suolatonta voita

valkopippuria myllystä

Maldon-suolaa

Valmistusohje

Kuori parsat ja poista 2-3 cm kantaosasta. Älä kuori nuppuja!

Keitä suolalla maustetussa vedessä ( 1 l vettä, 1 rkl suolaa, 1 pala sokeria = keittovesi)

2-3 minuuttia, niin että parsa on kypsää, mutta jää vielä pureskeltavaksi.

Valuta parsat hyvin liinan päällä ja nosta lautaselle.

Lisää päälle kuohkea Hollandaise-kastike. Tarjoile katkarapujen ja rucola -salaatin kanssa.

Hollandaisekastike

Laita voi kasariin ja sulata niin, että sakka laskeutuu pohjalle. Älä keitä!

Sekoita keltuaiset ja vesi tai viini teräskulhossa ja vatkaa vesihauteessa, kunnes muna sakenee. Älä kypsennä liikaa, sillä rakenne muuttuu helposti kokkareiseksi. Lisää kirkasta voisulaa pieninä erinä koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kuitenkin kaikki voi, myös sakkainen osuus lopuksi. Mausta limemehulla, valkopippurilla ja tarkista suola.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä