Parsaa ja limellä maustettua Hollandaise-kastiketta sekä katkarapuja

Kuori parsat ja poista 2-3 cm kantaosasta. Älä kuori nuppuja! Keitä suolalla maustetussa vedessä ( 1 l vettä, 1 rkl suolaa, 1 pala sokeria = keittovesi) 2-3 minuuttia, niin että parsa on kypsää, mutta jää vielä pureskeltavaksi. Valuta parsat hyvin liinan päällä ja nosta lautaselle. Lisää päälle kuohkea Hollandaise-kastike. Tarjoile katkarapujen ja rucola -salaatin kanssa. […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4-6 parsaa henkeä kohden (vihreää tai vaaleaa)

Hollandaisekastike

3 munankeltuaista

3 rkl vettä tai kuivaa valkoviiniä

2 limen mehu

150 g suolatonta voita

valkopippuria myllystä

Maldon-suolaa

Valmistusohje

Kuori parsat ja poista 2-3 cm kantaosasta. Älä kuori nuppuja!

Keitä suolalla maustetussa vedessä ( 1 l vettä, 1 rkl suolaa, 1 pala sokeria = keittovesi)

2-3 minuuttia, niin että parsa on kypsää, mutta jää vielä pureskeltavaksi.

Valuta parsat hyvin liinan päällä ja nosta lautaselle.

Lisää päälle kuohkea Hollandaise-kastike. Tarjoile katkarapujen ja rucola -salaatin kanssa.

Hollandaisekastike

Laita voi kasariin ja sulata niin, että sakka laskeutuu pohjalle. Älä keitä!

Sekoita keltuaiset ja vesi tai viini teräskulhossa ja vatkaa vesihauteessa, kunnes muna sakenee. Älä kypsennä liikaa, sillä rakenne muuttuu helposti kokkareiseksi. Lisää kirkasta voisulaa pieninä erinä koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kuitenkin kaikki voi, myös sakkainen osuus lopuksi. Mausta limemehulla, valkopippurilla ja tarkista suola.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla