viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Parsaa ja limellä maustettua Hollandaise-kastiketta sekä katkarapuja

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori parsat ja poista 2-3 cm kantaosasta. Älä kuori nuppuja! Keitä suolalla maustetussa vedessä ( 1 l vettä, 1 rkl suolaa, 1 pala sokeria = keittovesi) 2-3 minuuttia, niin että parsa on kypsää, mutta jää vielä pureskeltavaksi. Valuta parsat hyvin liinan päällä ja nosta lautaselle. Lisää päälle kuohkea Hollandaise-kastike. Tarjoile katkarapujen ja rucola -salaatin kanssa. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4-6 parsaa henkeä kohden (vihreää tai vaaleaa)

Hollandaisekastike

3 munankeltuaista

3 rkl vettä tai kuivaa valkoviiniä

2 limen mehu

150 g suolatonta voita

valkopippuria myllystä

Maldon-suolaa

Valmistusohje

Kuori parsat ja poista 2-3 cm kantaosasta. Älä kuori nuppuja!

Keitä suolalla maustetussa vedessä ( 1 l vettä, 1 rkl suolaa, 1 pala sokeria = keittovesi)

2-3 minuuttia, niin että parsa on kypsää, mutta jää vielä pureskeltavaksi.

Valuta parsat hyvin liinan päällä ja nosta lautaselle.

Lisää päälle kuohkea Hollandaise-kastike. Tarjoile katkarapujen ja rucola -salaatin kanssa.

Hollandaisekastike

Laita voi kasariin ja sulata niin, että sakka laskeutuu pohjalle. Älä keitä!

Sekoita keltuaiset ja vesi tai viini teräskulhossa ja vatkaa vesihauteessa, kunnes muna sakenee. Älä kypsennä liikaa, sillä rakenne muuttuu helposti kokkareiseksi. Lisää kirkasta voisulaa pieninä erinä koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kuitenkin kaikki voi, myös sakkainen osuus lopuksi. Mausta limemehulla, valkopippurilla ja tarkista suola.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min
Pääruoka

Lue lisää

Ruinartin Frédéric Panaïotis: ”Haluan tehdä samppanjoita, jotka saavat ihmiset hymyilemään”

07.04.2025 Sanna Kissakangas + kuva Ruinart

Slovakian natupioneeri Zsolt Sütő: ”Viinini tanssivat kanssasi”

03.04.2025 Ilkka Sirén + kuva Sanna Lehto

Karvainen vahvistus Viinilehden Vuoden viinien tuomaristoon

01.04.2025 Teksti ja kuvat Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä