viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paahdettua lohta ja kapriskastiketta

26.06.2012 Antti Vahtera

Puhdista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräiset rasvat ja leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat pippurilla ja suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda lohipaloja nahkapuoli pannua vasten, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä palat hetkeksi toisinpäin. Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä hiukan punertava. Tarjoile kastikkeen kanssa. Kapriskastike Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 g suomustettua lohifileetä

2 rkl oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

suolaa

Kapriskastike

1 dl kermaviiliä

1 dl smetanaa

0,5 dl majoneesia

2 sitruunan mehu

0,5 dl kapriksia

1 rkl Dijon-sinappia

1 dl tillisilppua

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Puhdista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräiset rasvat ja leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat pippurilla ja suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda lohipaloja nahkapuoli pannua vasten, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä palat hetkeksi toisinpäin. Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä hiukan punertava. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Kapriskastike

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Juoma- ja ruokatrendit 2024 – katsaus menneeseen vuoteen

18.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Viinikoulu – kevät 2025

13.12.2024 Viinilehden toimitus

Vuodenvaihteen kuohuviinit – poksauta nämä!

12.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä