Miso-sienipiirakka

Helposti isolle joukolle. Mehevän sienipiirakan kruunaa salaattikeko, jonka päälle pirskotellaan seesaminsiemenöljyä.

19.12.2018 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

15–20 annosta

kasvis

20 min + 1 h kypsennykseen ja jäähtymiseen

*

2 pkt (à 400 g) piirakkataikinaa (pakaste)

*

Täyte:

400 g ryöpättyjä sieni (esim. suppilovahvero, mustatorvisieni)

3 salottisipulia

2 rkl voita

1/2 dl timjamia hienonnettuna

4 dl kermaa

2 munaa

1/2 dl misotahnaa

200 g voimakasta juustoraastetta

*

Päälle:

1 l salaattisekoitusta

4 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

1-2 rkl seesaminsiemenöljyä

Valmistusohje

1. Jos käytät kevyesti suolattuja, ryöpättyjä sieniä, huuhtele sieniä lävikössä vedellä pari minuuttia, ja puristele kuivaksi. Jos käytät ryöpättyjä pakastesieniä, ota ne jääkaappiin sulamaan edellisenä päivänä tai sulata mikrossa. Anna piirakkataikinoiden sulaa puolisen tuntia huoneenlämmössä.
2. Kuori ja hienonna salottisipulit. Paista sieniä ja sipulisilppua pannulla voissa pari minuuttia, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet. Sekoita joukkoon hienonnettu timjami.
3. Sekoita kulhossa kerma, munat ja misotahna. 3. Painele tai kauli taikinat leivinpaperin päällä uunipeltiä hieman suuremmaksi, ohueksi yhtenäiseksi levyksi. Nosta ylimääräinen taikina pellin reunoille, jotta täytteet eivät leviä ja sotke peltiä.
4. Levitä sieniseos pellille. Ripottele päälle juustoraastetta. Kaada päälle kermaseos.
5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on pinnalta kauniin ruskea.
6. Anna piirakan jäähtyä puolisen tuntia. Leikkaa annospalan kokoisiksi paloiksi, ja nosta tarjoiluvadille tai tarjoile rennosti suoraan pelliltä.
7. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla kuumalla pannulla pannua ravistellen, kunnes siemenet ovat hieman ruskistuneet. Kaada siemenet lautaselle.
8. Huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus tarvittaessa. Levitä salaatti piirakan päälle. Lisää seesaminsiemenet. Valuta päälle seesaminsiemenöljyä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla