Maapähkinävoi-avokadotoastit

Maapähkinävoi-avokadotoastit ovat klassikkoainesta, yksinkertaisesti herkullisia. Pakkaa mukaan eväsretkelle tai tarjoa puutarhajuhlissa.

06.06.2017 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

10 annosta

kasvis, maidoton, munaton

30 min

*

10 viipaletta ruispaahtoleipää

5 rkl maapähkinävoita

2 rkl dijonsinappia

2 avokadoa

5 dl salaatinlehtiä

*

Balsamicosipuli:

1 pieni punasipuli

2 rkl balsamiviinietikkaa

1 rkl oliiviöljyä

2 tl hunajaa

ripaus suolaa

*

cocktailtikkuja

Valmistusohje

1. Valmista balsamicosipuli. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
2. Sekoita kulhossa balsamiviinietikka, öljy ja hunaja sekä ripaus suolaa. Sekoita joukkoon punasipuliviipaleet.
3. Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois. Paahda leivät leivänpaahtimessa rapeiksi.
4. Voitele puolet leivistä maapähkinävoilla ja loput dijonsinapilla.
5. Halkaise avokado, poista kivet ja kaavi hedelmäliha lusikalla leikkuulaudalle. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
6. Huuhtele salaatinlehdet lävikössä kylmällä vedellä ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. 7. Levitä maapähkinävoileipien päälle avokadoviipaleita, balsamicosipulia ja salaatinlehtiä. Nosta täytteen päälle dijonsinappileipäviipaleet.
8. Leikkaa leivät kulmasta kulmaan kolmioiksi. Pistä halutessasi toastit kiinni cocktailtikuilla.

Vinkki: Tee balsamicosipuli jo edellisenä päivänä ja kokoa leivät maustumaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Viinisuositus piknikille

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla