viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Maapähkinävoi-avokadotoastit

06.06.2017 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo

Maapähkinävoi-avokadotoastit ovat klassikkoainesta, yksinkertaisesti herkullisia. Pakkaa mukaan eväsretkelle tai tarjoa puutarhajuhlissa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

10 annosta

kasvis, maidoton, munaton

30 min

*

10 viipaletta ruispaahtoleipää

5 rkl maapähkinävoita

2 rkl dijonsinappia

2 avokadoa

5 dl salaatinlehtiä

*

Balsamicosipuli:

1 pieni punasipuli

2 rkl balsamiviinietikkaa

1 rkl oliiviöljyä

2 tl hunajaa

ripaus suolaa

*

cocktailtikkuja

Valmistusohje

1. Valmista balsamicosipuli. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
2. Sekoita kulhossa balsamiviinietikka, öljy ja hunaja sekä ripaus suolaa. Sekoita joukkoon punasipuliviipaleet.
3. Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois. Paahda leivät leivänpaahtimessa rapeiksi.
4. Voitele puolet leivistä maapähkinävoilla ja loput dijonsinapilla.
5. Halkaise avokado, poista kivet ja kaavi hedelmäliha lusikalla leikkuulaudalle. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
6. Huuhtele salaatinlehdet lävikössä kylmällä vedellä ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. 7. Levitä maapähkinävoileipien päälle avokadoviipaleita, balsamicosipulia ja salaatinlehtiä. Nosta täytteen päälle dijonsinappileipäviipaleet.
8. Leikkaa leivät kulmasta kulmaan kolmioiksi. Pistä halutessasi toastit kiinni cocktailtikuilla.

Vinkki: Tee balsamicosipuli jo edellisenä päivänä ja kokoa leivät maustumaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Viinisuositus piknikille

Tausendhügel Dry Riesling hanapakkaus 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Rheinhessen
36,48 €
3 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä