Nebbiolo-viinien perusominaisuuksiin kuuluu poikkeuksellinen yhdistelmä korkeaa hapokkuutta ja suuri määrä jykevää tanniinisuutta sekä läpikuultavan tiilenpunaiseen taittuvaa väriä. Vielä parikymmentä vuotta sitten tuoreen barolon tai barbarescon nauttiminen saattoi olla julmien tanniinien vuoksi haastavaa. Pehmeämpien ja helpommin lähestyttävien punaviinien suosio on viime vuosina kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.
Muutoksia viinitarhoilla
Ilmastonmuutoksen myötä lämpimämmissä olosuhteissa kypsyvät rypäleet tarjoavat osaselityksen muutokseen. Alueen tuottajat näkevät taustalla muitakin tekijöitä. La Spinettan Giorgio Rivetti kertoo pienentyneiden satomäärien tuottavan huomattavasti kypsempää tanniinisuutta. Abrigo Fratellin Walter Abrigo puolestaan korostaa huolellisemman rypäleiden käsittelyn, tarkemmin suunniteltujen kuorimaseraatioiden sekä järkevämmän tammen käytön merkitystä. Muutokset palkitsevat sekä kuluttajia että tuottajia. Piemonten nebbiolojen kansainvälinen kysyntä on kasvanut. Yhä useampi pääsee nauttimaan alueen ainutlaatuisista viineistä heti tuoreeltaan.