Ainekset
1 kg raakaa vasikanpotkaa
2 kg pieneksi pilkottuja vasikanluita raakoina
2 porkkanaa
2 sipulia
1 juuriselleri
1 purjo
3 tuoretta timjaminoksaa
1 nippu persiljaa
laakerinlehti
Valmistusohje
Huuhdo luut ja liha hyvin kylmässä vedessä. Laita luut ja liha kattilaan (käytä mielellään 10 l kattilaa). Lisää kylmää vettä siten että liha ja luut peittyvät noin 5 cm. Kuumenna liemi. Kun pintaan alkaa kertyä vaahtoa, poista se reikäkauhalla. Sekoita keitosta välillä puukauhalla pohjasta asti ja kuori vaahtoa. Kun vaahdon muodostus loppuu, lisää paloitellut juurekset ja mausteet. Keitä lientä hiljaa hymyillen noin 4-5 tuntia. Kuori pinnalle kertyvää rasvaa ja vaahtoa pois keittämisen aikana. Muista lisätä välillä kattilaan vettä, sillä luiden ja juuresten on oltava veden alla koko keittämisen aikana. Nosta liemikattila liedeltä ja anna jäähtyä. Älä koske liemeen sormin. Siivilöi jäähtynyt liemi sideharson läpi varovasti toiseen kattilaan. Keitä lientä tiiviiksi, kunnes 1/3 määrästä on kiehunut pois. Mausta liemi tilkalla portviiniä, mieleisilläsi yrteillä ja tarkista suola.