Kurkuma-kukkakaalikeitto

Tuore kurkuma tuo väriä kookosmaitoiseen kasviskeittoon. Nauti keltainen kukkakaalikeitto pinot gris -luomuviinin kanssa.

35 min
servings 6 annosta

03.03.2020 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

5 perunaa

½ kukkakaali

1 sipuli

1 kourallinen pensaspapuja

3 cm inkivääriä

3 valkosipulinkynttä

1 tlk (400 ml) kookosmaitoa

noin 1,2 l vettä

4 rkl punaisia linssejä

2 rkl curryjauhetta

2 tl tuoretta kurkumaraastetta tai jauhettua kurkumaa

1 tl suolaa

*

Viimeistelyyn:

chililastuja

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele perunat.
2. Irrota kukkakaalista lehdet, heitä nahistuneet pois ja säästä loput. Irrota kukkakaalista varsi, kuori kuivat kohdat hedelmäveitsellä pois ja viipaloi loppu varsi. Irrota kukkakaalista nuput, jaa suupalan kokoisiksi.
3. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
4. Pese pensaspavut ja nypi niistä kannat pois.
5. Kuori inkivääri ja hienonna se. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
6. Laita kasvikset papuja ja kukkakaalinlehtiä lukuun ottamatta isoon kattilaan. Kaada kattilaan kookosmaito, lisää 3 kookosmaitotölkiln verran kylmää vettä keittoon (yhteensä 1,2 l). Lisää linssit ja mausteet.
7. Kiehauta ja keitä kukkakaalikeittoa noin 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
8. Tarkista liemen maku, lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Lisää pavut ja kukkakaalin lehdet, keitä vielä minuutti.
9. Koristele kukkakaalikeitto chililastuilla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla