viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
palsternakkakeitto ja savulohitartar
Reseptit

Kuohkea palsternakkakeitto ja savulohitartar

08.12.2021 Teresa Välimäki + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
60 min
servings Created with Sketch.
4-6 annosta

Maanläheinen palsternakkakeitto saa hienostuneen lisän savulohitartarista ja aavistuksen makeahkosta uudenmaailman rieslingistä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g palsternakkaa

300 g puikulaperunaa

1 salottisipuli

3 valkosipulinkynttä

1 rkl öljyä

2 rkl voita

1 l vettä

2 laakerinlehteä

suolaa

mustapippuria

tilkka samppanjaviinietikkaa

1 rkl hunajaa

muutama tippa tryffeliöljyä

2 dl kuohukermaa

*

Kylmäsavulohitartar:

150 g kylmäsavulohta

2 rkl ranskankermaa

2 tl sitruunamehua

3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese palsternakat ja perunat hyvin, kuori ja paloittele ne. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna kattilassa öljy ja voi. Lisää kaikki kasvikset ja paahda niihin vähän väriä kattilassa.
3. Lisää vesi, laakerinlehdet, ripaus suolaa ja mustapippuria. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
5. Lisää etikka, hunaja ja tryffeliöljy. Kiehauta keitto.
6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
7. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele kuuman keiton joukkoon juuri ennen tarjoilua.
8. Leikkaa kylmäsavulohi kuutioiksi. Sekoita lohi, ranskankerma, sitruunamehu, ruohosipuli ja mustapippuri.
9. Jaa keitto lautasille ja nosta päälle kylmäsavulohitartaria. Tarjoa heti.

Wakefield Riesling 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Etelä-Australia
13,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Palsternakkashotti ja chorizoa

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Keitto

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä