Ainekset
3-4 annosta
gluteeniton, kasvis, maidoton
valmistusaika 20 min
*
1 kukkakaali
1 rasia (200 g) kirksikkatomaatteja
1/2 kurkku
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2 dl minttua hienonnettuna
*
Kastike:
2 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
1. Halkaise kukkakaali ja keitä kiehuvassa vedessä 2-3 minuuttia. Jäähdytä kaali pikaisesti kylmässä vedessä ja hienonna monituomikoneen yleisterällä ryynimäiseksi raasteeksi.
2. Halkaise tomaatit ja leikkaa kurkku pieniksi paloiksi.
3. Lisää kukkakaalikuskusin joukkoon kasvikset ja yrtit.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Sekoita hyvin.
Vinkki:
Haluatko ruokaisamman salaatin? Lisää joukkoon kuutioitua fetaa tai leipäjuustoa.
Vinkki:
Tarjoa salaatti lisukkeena paistetun broilerin kanssa.