viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kampasimpukat ja paprikaöljyä

26.06.2012 Antti Vahtera

Halkaise paprikat, poista siemenet, paprikan valkoiset osat ja leikkaa vielä puolikkaat kolmeen osaan. Grillaa paprikoita uunipellillä grillivastuksien alla ulkopinta ylöspäin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kuori irtoaa. Soseuta tehosekoittimessa paprikat ja 1 dl öljyä tasaiseksi. Lisää loppu öljy ja pyöräytä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla kuiviksi, mausta molemmin puolin pippurilla […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

12 kpl kampasimpukkaa

2 kpl keltaista paprikaa

8 kpl valkosipulinkynttä

2 dl oliiviöljyä

0,5 dl kirkastettua voita (sulata 40 g voita kattilassa, poista liedeltä ja anna voiheranlaskeutua pohjalle. Kaada kirkas voi toiseen astiaan.)

0,5 dl ruohosipulia

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Halkaise paprikat, poista siemenet, paprikan valkoiset osat ja leikkaa vielä puolikkaat kolmeen osaan. Grillaa paprikoita uunipellillä grillivastuksien alla ulkopinta ylöspäin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kuori irtoaa. Soseuta tehosekoittimessa paprikat ja 1 dl öljyä tasaiseksi. Lisää loppu öljy ja pyöräytä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla kuiviksi, mausta molemmin puolin pippurilla ja suolalla.

Paista kampasimpukat kirkastetussa voissa pinnoitetulla kuumalla pannulla molemmin puolin pähkinäisen rapeiksi; älä paista kypsiksi jotteivät simpukat sitkisty. Nosta simpukat lautasille ja paista viipaloidut valkosipulinkynnet rapeiksi jälkilämmöllä. Pirskottele simpukoiden päälle paprikaöljyä, valkosipulit ja silputtua ruohosipulia.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä