Kampasimpukat ja paprikaöljyä

Halkaise paprikat, poista siemenet, paprikan valkoiset osat ja leikkaa vielä puolikkaat kolmeen osaan. Grillaa paprikoita uunipellillä grillivastuksien alla ulkopinta ylöspäin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kuori irtoaa. Soseuta tehosekoittimessa paprikat ja 1 dl öljyä tasaiseksi. Lisää loppu öljy ja pyöräytä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla kuiviksi, mausta molemmin puolin pippurilla […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

12 kpl kampasimpukkaa

2 kpl keltaista paprikaa

8 kpl valkosipulinkynttä

2 dl oliiviöljyä

0,5 dl kirkastettua voita (sulata 40 g voita kattilassa, poista liedeltä ja anna voiheranlaskeutua pohjalle. Kaada kirkas voi toiseen astiaan.)

0,5 dl ruohosipulia

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Halkaise paprikat, poista siemenet, paprikan valkoiset osat ja leikkaa vielä puolikkaat kolmeen osaan. Grillaa paprikoita uunipellillä grillivastuksien alla ulkopinta ylöspäin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kuori irtoaa. Soseuta tehosekoittimessa paprikat ja 1 dl öljyä tasaiseksi. Lisää loppu öljy ja pyöräytä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla kuiviksi, mausta molemmin puolin pippurilla ja suolalla.

Paista kampasimpukat kirkastetussa voissa pinnoitetulla kuumalla pannulla molemmin puolin pähkinäisen rapeiksi; älä paista kypsiksi jotteivät simpukat sitkisty. Nosta simpukat lautasille ja paista viipaloidut valkosipulinkynnet rapeiksi jälkilämmöllä. Pirskottele simpukoiden päälle paprikaöljyä, valkosipulit ja silputtua ruohosipulia.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla