Ainekset
4 annosta, noin 20 raviolia
1 h + 1 h maustumiseen ja vetäytymiseen
*
600 g sahrami-pastataikinaa (ohje alla)
1 keltuainen
1 rkl vettä
*
Keittämiseen:
vettä
suolaa
*
Raputäyte:
300 g ravunpyrstöjä suolaliemessä (tai katkarapuja)
1/2 dl kuohukermaa
150 g ricotta-juustoa
1 sitruuna (kuori ja mehu)
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
*
Sahrami-pastataikina:
1/2 tl sahramia
1 rkl kuumaa vettä
500 g (noin 6,5 dl) italialaista 00-pastajauhoa tai durumjauhoja
1/2 tl (meri)suolaa
4 isoa munaa
6 keltuaista
2 rkl oliiviöljyä
*
Tarjoiluun:
hummeri- tai jokirapukastiketta
tai
oliiviöljyllä maustettuja yrttejä
Valmistusohje
1. Aloita täytteen valmistuksesta. Valuta ja hienonna ravunpyrstöt veitsellä tai tehosekoittimessa.
2. Lisää joukkoon kerma ja ricotta-juusto.
3. Mausta täyte sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla sekä pippurilla. Lisää joukkoon lopuksi ruohosipuli.
4. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa
5. Pyörittele täytteestä noin 20 palloa (á 20 g) ja laita ne kelmulla peitettynä jääkaappiin odottamaan.
6. Valmista pastataikina. Liuota sahrami ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Anna maustua noin 5 minuuttia.
7. Siivilöi jauhot ja suola yleiskoneeseen.
8. Lisää munat, keltuaiset, öljy ja siivilöi joukkoon myös sahrami.
9. Sekoita taikina yleiskoneessa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taikina tulisi valmistaa nopeasti, sitkoa muodostamatta. Kaavi mukaan myös taikina kulhon reunoilta ja sekoita uudelleen tasaiseksi. Taikina on hieman muruinen, mutta paineltaessa tulisi sen pysyä kasassa.
10. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa vielä pari minuuttia.
11. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen työstämistä.
12. Kauli viileästä taikinasta pastakoneella ohuita levyjä. Siirrä pastalevyt kevyesti jauhotetulle pöydälle.
13. Leikkaa taikinasta 40 kpl ympyröitä (halkaisija noin 9 cm).
14. Asettele 20 taikinapalan päälle täytepallot.
15. Sekoita munankeltuaiseen ripaus suolaa ja 1 rkl vettä. Voitele täytettyjen pastapalojen reunat keltuaisella.
16. Nosta toiset taikinapalat päälle ja painele reunat tiukasti kiinni. Raviolien reunat voi siistiä taikinaleikkurilla.
17. Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Tarjoile heti.
Vinkki: Esivalmistele raviolit edellisenä päivänä. Esikeitä 3 minuuttia kiehuvassa vedessä ja jäähdytä nopeasti jäävedessä. Valuta hyvin, säilytä jääkaapissa kelmulla peitettynä. Keitä noin 2 minuuttia ennen tarjoilua.
Viinisuositus
Roland Champion Grand Cru Blanc De Blancs Champagne Brut 2013
Alkon tuotenro 1: