viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Hummerikeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota laakeassa kattilassa sipulisilppu voissa pehmeäksi ja ripottele joukkoon jauhot. Lisää hummeriliemi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes viidesosa liemestä on kiehunut pois. Lisää kerma ja keitä edelleen noin 10 minuuttia. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Kaada keitto tehosekoittimeen tai kuohkeuta se sauvasekoittimella ilmavaksi. Jaa keitto lautasille hummerinlihan päälle. Voit lisätä halutessasi keittoon tuoretta silputtua tilliä […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 l hummerilientä

4 dl kermaa

1 silputtu salottisipuli

1–2 rkl voita

2 tl vehnäjauhoa

valkopippuria myllystä

ripaus cayennenpippuria

suolaa

hummerinlihaaHummeriliemi

1-2 hummerin kuoret

3 tomaattia

2 sipulia

2 porkkanaa

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

jaloviinaa

Valmistusohje

Kuullota laakeassa kattilassa sipulisilppu voissa pehmeäksi ja ripottele joukkoon jauhot. Lisää hummeriliemi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes viidesosa liemestä on kiehunut pois. Lisää kerma ja keitä edelleen noin 10 minuuttia. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Kaada keitto tehosekoittimeen tai kuohkeuta se sauvasekoittimella ilmavaksi. Jaa keitto lautasille hummerinlihan päälle. Voit lisätä halutessasi keittoon tuoretta silputtua tilliä koristeeksi.

Hummeriliemi

Ota talteen hummerin panssarit. Laita ne 125-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Näin hummerille tyypillinen ammoniakkisuus poistuu. Riko hummerin kuoret pienemmäksi ja laita ne kuumaan kasariin. Lisää oliiviöljytilkka, hyvin pieneksi pilkotut sipulit ja porkkanat. Kuullota niitä hetki. Kaada sekaan tilkka jaloviinaa. Liekitä, jos haluat. Pilko tomaatit. Lisää kaikki ainekset kasariin. Kaada päälle vettä niin paljon, että ainekset peittyvät reilusti. Keitä runsas puoli tuntia, anna hautua ja siivilöi liemi. Mausta suolalla.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä