Ainekset
1 l hummerilientä
4 dl kermaa
1 silputtu salottisipuli
1–2 rkl voita
2 tl vehnäjauhoa
valkopippuria myllystä
ripaus cayennenpippuria
suolaa
hummerinlihaaHummeriliemi
1-2 hummerin kuoret
3 tomaattia
2 sipulia
2 porkkanaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
jaloviinaa
Valmistusohje
Kuullota laakeassa kattilassa sipulisilppu voissa pehmeäksi ja ripottele joukkoon jauhot. Lisää hummeriliemi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes viidesosa liemestä on kiehunut pois. Lisää kerma ja keitä edelleen noin 10 minuuttia. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Kaada keitto tehosekoittimeen tai kuohkeuta se sauvasekoittimella ilmavaksi. Jaa keitto lautasille hummerinlihan päälle. Voit lisätä halutessasi keittoon tuoretta silputtua tilliä koristeeksi.
Hummeriliemi
Ota talteen hummerin panssarit. Laita ne 125-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Näin hummerille tyypillinen ammoniakkisuus poistuu. Riko hummerin kuoret pienemmäksi ja laita ne kuumaan kasariin. Lisää oliiviöljytilkka, hyvin pieneksi pilkotut sipulit ja porkkanat. Kuullota niitä hetki. Kaada sekaan tilkka jaloviinaa. Liekitä, jos haluat. Pilko tomaatit. Lisää kaikki ainekset kasariin. Kaada päälle vettä niin paljon, että ainekset peittyvät reilusti. Keitä runsas puoli tuntia, anna hautua ja siivilöi liemi. Mausta suolalla.