viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Hirvitournedos

16.11.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Hirvitournedos, hirvipihvi. Liharuokia rakastavat carmenère-viinit sopivat riistaruokien kumppaneiksi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

20 min + 50 min maustumiseen ja kypsennykseen

*

600-800 g hirven sisä- tai ulkofileetä

4 viipaletta pekonia

suolaa

mustapippuria

*

Paistamiseen:

rypsiöljyä

voita

*

Lisäksi:

paistinarua

Valmistusohje

1. Puhdista hirven ulkofilee mahdollisista kalvoista ja leikkaa neljäksi pihviksi. Mausta pihvit suolalla ja rouhitulla pippurilla. Kääräise jokaisen pihvin ympärille pekoniviipale ja kiinnitä ne paistinarulla.
2. Anna pihvien maustua ja temperoi huoneenlämmössä 30 min–1 h.
3. Kuumenna pannussa 1 rkl öljyä. Ruskista pihvejä ensin yhdeltä puolelta muutama minuutti, kunnes pinnassa on hyvä väri. Paista sitten pihvien sivut.
4. Lisää pannulle nokare voita ja ruskista pihvin toinen leikkuupinta. Valele pihvejä sulaneella voilla.
5. Nosta pihvit uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes pihvien sisälämpötila on 52-55 astetta. Käytä paistomittaria. Paistoaika on 5-10 minuuttia.
6. Anna pihvien vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
7. Hirvenfileepihvien lisukkeeksi sopii esimerkiksi kuivatuilla sienillä maustettu punaviinikastike, hasselbackan perunat tavallisesta tai violetista lajikeesta, tai samettinen palsternakkapyree.

Viinisuositus

Casa Silva Carmenère Reserva 2019

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Rapel
12,48 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Riistakäristyspata

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Liharuoka
Pääruoka

Hunajoitu sorsanrinta, mustajuuria ja gratinoitu rosmariinikerma

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Riistapihvit ja yrttivoi

time Created with Sketch.
45 min
Liharuoka

Lue lisää

Syksyiseen herkutteluun: hirvipata + Armigero-punaviini

Kaupallinen yhteistyö

14.10.2024 Viinilehden toimitus

Syksyn parhaat riistaviinit – valitse pöytään nämä!

21.10.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Kaupunkimetsästäjän riistareseptit

10.11.2022 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä