Hirvipata

Leikkaa liha kuutioiksi ja pekoni suikaleiksi. Ruskista lihat ja pekoni pannulla tai valurautapadassa. Laita ne pataan ja kaada päälle hirvilientä sekä punaviiniä. Lisää myös tomaattipyre. Kuori ja pilko sipulit, lanttu ja porkkanat. Lisää mausteet ja keitä tunnin verran. Lisää sitten kuivatut tai tuoreet suppilovahverot sellaisenaan. Jos käytät siitakkeita, ruskista niitä kevyesti. Anna vielä kiehua, kunnes […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

600 g hirven sisä- tai paahtopaistia

180 g pekonia

1 l hirvilientä

3 dl punaviiniä

3-4 rkl tomaattipyreetä

0,5 l suppilovahveroita tai siitakesieniä

2-3 porkkanaa

1 pieni lanttu

4-5 pientä sipulia

5-10 mustapippuria

5-10 katajanmarjaa

suolaa

Valmistusohje

Leikkaa liha kuutioiksi ja pekoni suikaleiksi. Ruskista lihat ja pekoni pannulla tai valurautapadassa. Laita ne pataan ja kaada päälle hirvilientä sekä punaviiniä. Lisää myös tomaattipyre. Kuori ja pilko sipulit, lanttu ja porkkanat. Lisää mausteet ja keitä tunnin verran. Lisää sitten kuivatut tai tuoreet suppilovahverot sellaisenaan. Jos käytät siitakkeita, ruskista niitä kevyesti. Anna vielä kiehua, kunnes liha on mureaa. Tarjoile perunamuhennoksen kera.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla